Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κόμβο roundabout στην Μικρή Περιμετρική της Πάτρας ζητούν οι κάτοικοι της Άνω πόλης

Κόμβο roundabout στην Μικρή Περιμετρική ...
Βγενόπουλος Φάνης

Έχουν συναντηθεί με τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το θέμα

Μπορεί όλοι οι Πατρινοί να περιμένουμε πως και πως την ολοκλήρωση της πολύπαθης Μίνι Περιμετρικής, ωστόσο για τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή των Εβραιομνημάτων έως και του Κάστρου, ο δρόμος θα είναι δώρο – άδωρο. Και αυτό διότι, όπως καταγγέλλουν μέσω του thebest.gr, με τον σχεδιασμό που υπάρχει ουσιαστικά  δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη Μίνι Περιμετρική.

Το έργο της Μίνι Περιμετρικής, που θα συμβάλει καθοριστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Πάτρας, βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται σύντομα να παραδοθεί στη χρήση των οδηγών.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, στο σημείο της Μικρής Περιμετρικής στο cut and cover κάτω από τις πολυκατοικίες Χελά, προβλέπεται η κατασκευή κόμβου στη διασταύρωση προς Παπαδιαμαντοπούλου, Κάστρο και Παλαιό Νοσοκομείο.

Με τα έργα έγινε αδιέξοδος η Αγίου Δημητρίου και πεζόδρομος ο παράδρομος που έβγαινε στην Μπουκαούρη.

Έτσι οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν άμεση πρόσβαση στη Μικρή Περιμετρική και θα πρέπει να διανύουν μια απόσταση 800 μέτρων προς τον Ασύρματο για να μπούνε στη Περιμετρική και να γυρίσουν, για μια απόσταση 15 μέτρων.

Το θέμα έτεθη από τους κατοίκους προς τους αρμόδιους μελετητές της Περιφέρειας, η οποία έχει την ευθύνη και τον Δήμο της Πάτρας. Οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς, Παύλος Στάμος και ο (άμισθος) σύμβουλος του Δημάρχου, Δημήτρης Αϊβαλής, έχουν κάνει προταση προς τους μελετητές να διανοιχθεί ένας παράλληλος δρόμος που να βγαίνει στη μικρή περιμετρική προς Μπουκαούρη.

Ωστόσο, στην πορεία εντοπίστηκε και άλλο σοβαρό πρόβλημα.

Αν και έχει κατασκευαστεί κόμβος στην κατεύθυνση από Ταμπάχανα προς Κουρτέση δεν μπορεί κανείς να στρίψει αριστερά, επομένως δεν υπάρχει πρόσβαση προς Κάστρο και Παλαιό Νοσοκομείο, καθώς η επόμενη διασταύρωση είναι κοντά στο Υδραγωγείο.

Έτσι οι οδηγοί θα πρέπει  να φτάσουν στον κόμβο Κουρτέση και να επιστρέψουν ώστε να πάνε στο Δασσύλιο ή στο Κάστρο.

Επίσης τα λεωφορεία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Δασύλλιο και στο Κάστρο καθώς λόγω της στενότητας των δρόμων της Μπουκαούρη και της Λόντου δεν μπορούν να στρίψουν ούτε από Γούναρη, ούτε από Γερμανού.

Η πρόταση του Δήμου είναι να δημιουργηθεί ένας κόμβος κυκλικός (roundabout) ή να μπουν φωτεινοί σηματοδότες στο σημείο. Μια πρόταση που έχει την υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έχουν κάνει τρεις συναντήσεις με τους μελετητές του έργου και παράγοντες από την Περιφέρεια, όπως με το Δήμο.

Όπως αναφέρουν στο thebest.gr οι περίοικοι δεν μπορεί να μείνει αποκλεισμένη μια ολόκληρη περιοχή από τη Μικρή Περιμετρική.

«Αν φτιάχνεις ένα έργο και δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους της Πάτρας γιατί το φτιάχνεις;» διερωτούνται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις