Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα:Τρεις φοιτητές στον αγώνα για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων

Δυτική Ελλάδα:Τρεις φοιτητές στον αγώνα ...

Με αφετηρία τη Γαστούνη Ηλείας

Πανηλειακή Ομάδα Νεολαίας με σκοπό την ενημέρωση σε κοινωνικά, ιστορικά, περιβαλλοντικά και άλλα θέματα συστήνεται με πρωτοβουλία τριών νέων ανθρώπων που έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τους ακαδημαϊκά βήματα. Αυτό ανακοινώθηκε στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Γαστούνη, σε  μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο «Η αρπαγή της Ελλάδος η καταστροφή ενός πολιτισμού», όπου ζητήθηκε η συγκέντρωση  υπογραφών από τους τοπικούς φορείς για την επιστροφή των κλεμμένων ελληνικών αρχαιοτήτων.

Διοργανωτές αυτής της στοχευμένης εκδήλωσης ήταν  ο  Αλέξανδρος Καζάκος, η Κατερίνα Κοτροκόη ενώ απουσίαζε για λόγους υγείας η Αναστασία Μπακιρτζή.

Οι διοργανωτές είναι  φοιτητές που αγωνίζονται με τον τρόπο τους για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαίων στην Ελλάδα, αλλά και για άλλα θέματα για τα οποία θεωρούν ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης.

Ο 20χρονος Αλέξανδρος Καζάκος με καταγωγή από το Βαρθολομιό, φοιτητής εγκληματολογίας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, δήλωσε στην «Πατρίς»:

«Η σημερινή εκδήλωση νεολαίας γίνεται γιατί πιστεύουμε πως πρέπει να διεκδικήσουμε τον Πολιτισμό μας και να συνεισφέρουμε στην βελτίωσή του γιατί εμείς είμαστε οι άνθρωποι που θα ζήσουμε εδώ και δεν θέλουμε σε 10 χρόνια από τώρα να ζούμε σε κατάσταση εξαθλίωσης. Σήμερα κάναμε μια πρόταση στους τοπικούς φορείς να μαζέψουμε υπογραφές προκειμένου να αποστείλουν επιστολή στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία θα ζητούν την εφαρμογή των άρθρων 3 και 167 της Συνθήκης της ΕΕ , με τα οποία η ΕΕ μπορεί αυτεπάγγελτα να ζητήσει την επιστροφή αυτών των Γλυπτών από τις χώρες που είναι εκτός της ΕΕ.»

Η Κατερίνα Κοτροκόη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών τμήμα Παιδαγωγικής εκπαίδευσης δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση νεολαίας ήταν μια πρώτη επαφή, μια πρώτη ενημέρωση και φυσικά με θα ακολουθήσουν και άλλες. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για την Πολιτιστική μας κληρονομιά γιατί είναι χρέος μας. Πρέπει να την διεκδικούμε και όχι να την ξεχνάμε ».

Πανηλειακή Ομάδα

Οι ομιλητές προανήγγειλαν την σύσταση Πανηλειακής Ομάδας Νεολαίας με κατά τόπους μέλη. Αρχή θα γίνει από την Γαστούνη και το Βαρθολομιό. Ο σκοπός της ομάδας θα είναι ενημερωτικός. Εκεί δηλαδή που η οικογένεια και το σχολείο έχουν κενό ενημέρωσης θα αναλαμβάνει ενημερωτική δράση  η Πανηλειακή Ομάδα: σε θέματα περιβαλλοντικά, θέματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες, αυτιστικά παιδιά, ιστορικά θέματα κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις