Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΤΑΙΝΙΑ "COPA- LOCA" ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΜΗΚΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΣΣΑΛΑ ΣΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ

Η ΤΑΙΝΙΑ "COPA- LOCA" ΤΟΥ ΜΙΚΡ...

Υποψήφια για το βραβείο Illy καλύτερου φιλμ μικρού μήκους

Το «Copa-Loca», η μικρού μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φετινό Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, το παράλληλο τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 28 Μαΐου 2017.

Η νέα μικρού μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά («Η Γυναίκα με το Πλαστικό Λουλούδι», «Make-Up», «Flowers and Bottoms»), με τον τίτλο «Copa-Loca», επιλέχθηκε στο φετινό πρόγραμμα της «Quinzaine des Réalisateurs - Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» του Φεστιβάλ Καννών.

Όπως γράφει το flix.gr, η ταινία, που θα είναι υποψήφια για το βραβείο Illy για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία, αφηγείται την ιστορία της Copa-Loca, ενός εγκαταλελειμμένου καλοκαιρινού θέρετρου. Η Πωλίνα είναι το κορίτσι στην καρδιά της Copa-Loca. Ολοι νοιάζονται για εκείνη και εκείνη νοιάζεται για τους πάντες – με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Χρήστος Μασσαλάς έχει γεννηθεί το 1986 και σπούδασε Κινηματογραφική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο του Kingston στο Λονδίνο και Κινηματογράφο στο London Film School. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως εκείνα του Λοκάρνο, του Τάμπερε, του BFI, του Σάο Πάολο, της Ουψάλα, της Θεσσαλονίκη και του Silhouette. Εχει επίσης κερδίσει καλλιτεχνικές υποτροφίες στη Σερβία και τη Νορβηγία. Αυτήν την περίοδο, γράφει το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, με τίτλο «Broadway», σε παραγωγή της Heretic.

Το «Copa-Loca» είναι μια παραγωγή του Χρήστου Μασσαλά, σε συμπαραγωγή του Κωνσταντίνου Κοντοβράκη και του Γιώργου Καρναβά, και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η Heretic Outreach θα χειριστεί τις διεθνείς πωλήσεις.

*Ο Χρήστος Μασσαλάς είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους 15 πιο υποσχόμενους νέους σκηνοθέτες του 69ου Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture