Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΑΝΘΕΟΝ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ ΔΑΛΙΔΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ "Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ"

ΠΑΝΘΕΟΝ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗ...

Ενα τραγικό success story

Σε πρώτη προβολή για την Πάτρα, παίζεται από την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και Κανακάρη, το Γαλλικό φιλμ «Ciao amore…Dalida» σε σκηνοθεσία Λίζα Αζουέλος με την Σβέβα Αλβίτι στο ρόλο της θρυλικής ερμηνεύτριας των δεκαετιών ’60 και ’70, Δαλιδά, η οποία έζησε από το 1933 έως το 1987.

Η ταινία που μάλιστα προβλήθηκε στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου της Αθήνας πριν ένα μήνα, παίζεται στις αίθουσες σε διανομή της Rosebud.21 σε συνεργασία με την Seven Films. Πλάι στην Σβέβα Αλβίτι που πραγματικά στην ταινία είναι ολόιδια η Δαλιδά, παίζουν οι: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ζαν Πολ Ρουβ, Nicholas Duvauchelle και Αλεσάντρο Μπόργκι. Εμφανίζονται ακόμα οι Vincent Perez και Patrick Timsit. Διάρκεια 124 λεπτά.

Υπόθεση

Η ταινία περιγράφει την περιπετειώδη διαδρομή της Γιολάντα Κριστίνα Τζιλιότι μέχρι την παγκόσμια καταξίωσή της ως ντίβα της ποπ Δαλιδά, τις διαδοχικές ατυχίες της προσωπικής της ζωής και τελικά την αυτοκτονία της από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών σε ηλικία 54 ετών. Η Δαλιδά είχε γεννηθεί στο Κάιρο της Αιγύπτου και μάλιστα το 1954 είχε αναδειχθεί σε Μις Αίγυπτος.

Πρόκειται για μία θεαματική κινηματογραφική αναπαράσταση εποχής, με χορό και τραγούδια της αξέχαστης αυτής καλλιτέχνιδας με τα χαρακτηριστικά μακριά, πυκνά ξανθά μαλλιά, ωστόσο όπως γράφτηκε, σε σημεία το φιλμ είναι περισσότερο μία περιγραφική εξιστόρηση ακόμη ενός «τραγικού success story».

Ώρα προβολής: 20.00.

Τέλος στην βραδινή προβολή των 22.10 τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από 20 έως 26 Απριλίου 2017 συνεχίζεται η προβολή της ταινίας «Η Μυστική Γραφή» σε σκηνοθεσία του Ιρλανδού Τζιμ Σέρινταν με την Ρούνι Μάρα, τον Έρικ Μπάνα, τον Τέο Τζέιμς και την Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Διάρκεια: 108 λεπτά.

Διανομή από Tanweer.

Σύμφωνα με το στόρι, η Ροσίν ΜακΝάλτι είναι έγκλειστη σε μια τοπική Ψυχιατρική Κλινική στα δυτικά της Ιρλανδίας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκθαμβωτική καλλονή στα νιάτα της στην Κομητεία του Σλίγκο, σήμερα, στα 78 της μένει ξαπλωμένη, μόνη, και ναρκωμένη, με το τέλος της ζωής της να πλησιάζει. Όταν, με κυβερνητικό διάταγμα, αποφασιστεί το κλείσιμο του νοσοκομείου, ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής, Δρ. Γουίλιαμ Γκρεν δυσκολεύεται να εντοπίσει το ιατρικό ιστορικό της Ροζάν, και κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί τον λόγο, για τον οποίο είναι εσώκλειστη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture