Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Ζωοδόχου Πηγής στην Περιβόλα

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Ζωοδόχου...

Το πρωί της Παρασκευής θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος

Μία μεγάλη εορτή της Ορθόδοξης εκκλησίας μας είναι αυτή της Ζωοδόχου Πηγής που τιμάται πάντα την Παρασκευή της Διακαινησίμου κάθε χρόνο. Επίκεντρο θα αποτελέσει το προσκύνημα και αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής στο γειτονικό Αίγιο όπου είναι και η Πολιούχος της, ενώ στην Πάτρα ιερά θρησκευτική πανήγυρη θα γίνει  στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Περιβόλα.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από σήμερα παραμονή της εορτής, το απόγευμα με τον πανηγυρικό εσπερινό όπου προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος από την ενορία του Παντοκράτορα ενώ το πρωί της Παρασκευής 21 Απριλίου 2017, στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος. Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής με την λιτάνευση της εικόνας συνοδεία της Μπάντας του Δήμου στις 19.00 αλλά και με πολιτιστικό πρόγραμμα, χορευτικά, κ.α., από τον τοπικό σύλλογο.

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής είναι ουσιαστικά εορτή της Παναγίας μας, και ονομάζεται έτσι μιας και η Παναγία γέννησε τη Ζωή που είναι ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός.

Να συμπληρώσουμε ότι το πρωί της Παρασκευής 21/4 θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία και στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών όπου δίπλα βρίσκεται και το αγίασμα του Πολιούχου των Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις