Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι δημοτικοί υπάλληλοι αρνούνται ν' αξιολογηθούν- Ο Δήμος τους στηρίζει

Πάτρα: Οι δημοτικοί υπάλληλοι αρνούνται ...

Σύσκεψη σήμερα στο Δημαρχείο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Σωματείων των εργαζομένων του Δήμου. Η σύσκεψη είχε ως θέμα την αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου και τη θέση των Σωματείων για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Σε αυτή, από τη Δημοτική Αρχή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας.

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης στην εισήγησή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η λεγόμενη αξιολόγηση συνδέεται με το χαρακτήρα του κράτους και το βάθεμα της αντιλαϊκής επίθεσης, αποτελεί δέσμευση του 3ου Μνημονίου και απαίτηση του ΣΕΒ ώστε πιο γρήγορα να περάσουν μια σειρά ανατροπές (σύνδεση μισθού με την παραγωγικότητα, εκχώρηση αρμοδιοτήτων Δημόσιου Τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο, σύμπλεξη του Δημοσίου με ΣΔΙΤ κ.ά.).

Οι Οργανισμοί και η δομή τους, το μητρώο επιτελικών στελεχών, η αξιολόγηση, η στοχοθεσία και η κινητικότητα αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, του νέου Καλλικράτη, του νέου αναμορφωμένου κράτους.

Η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. Ούτε έχει στόχο να εξαλείψει τις αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν τα λαϊκά προβλήματα.

Η θέση μας και η στάση μας απέναντι στην αξιολόγηση έχει να κάνει με το περιεχόμενο και τους σκοπούς που υπηρετεί. Η αξιολόγηση που αυτό το διάστημα προωθεί η κυβέρνηση, έχει σκοπό γενικά να υπηρετήσει τις αντιδραστικές αλλαγές στο Δημόσιο, να ενισχύσει το αστικό κράτος, να το κάνει ακόμα πιο αυταρχικό, πιο επιτελικό, όπως λένε, στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Δεν έχει σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών. Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, στους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθεί το ταξικό κράτος μέσω της αξιολόγησης.

Ποτέ ως Δημοτική Αρχή, δεν συμβιβαστήκαμε και πολύ περισσότερο δεν επιβραβεύσαμε την τεμπελιά, τη ρεμούλα και την κοπάνα. Ποτέ δεν διαμορφώσαμε θέση που να λέει ότι είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο ενάντια στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπαλλήλου. Όπως επίσης δεν θεωρούμε ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για τα προβλήματα.

Δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα απόδοσης στην εργασία κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, όμως γι’ αυτά υπάρχει το αντίστοιχο θεσμικό – νομικό πλαίσιο, ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, το πειθαρχικό δίκαιο, αλλά και οι εσωτερικοί κανονισμοί των οργανισμών».

Ο Δήμαρχος στη σύντομη παρέμβασή του ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου και τη θέση των Σωματείων για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Τόνισε ότι ήδη έχει δώσει εντολή για αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα Σωματεία:
-    Των μονίμων υπαλλήλων του Δήμου
-    Του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αχαΐας
-    Του Σωματείου Καθαριότητας
-    Του Σωματείου Οδηγών
-    Του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων

οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, συμφώνησαν με την Δημοτική Αρχή και ενημέρωσαν ότι θα προχωρήσουν σε αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις