Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Μαγειρέματα με ό,τι απέμεινε από το Πάσχα! Τρεις ...πειραγμένες συνταγές με αυγά και κοκορέτσι

Μαγειρέματα με ό,τι απέμεινε από το Πάσχ...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

Χρόνια Πολλά!!!

Χριστός Ανέστη!!!


Μετά το Πάσχα το ψυγείο μας είναι γεμάτο βαμμένα αυγά, καθώς και αρνάκι, κατσικάκι, κοκορέτσι και άλλα εδέσματα από το Πασχαλινό τραπέζι.
Εκμεταλλευόμαστε τα ήδη βρασμένα αυγά και φτιάχνουμε μία πλούσια ρυζοσαλάτα με υλικά που μάλλον τα έχουμε ήδη στο ψυγείο μας. Μπορούμε να την σερβίρουμε και σαν πρώτο πιάτο.
Με το κρέας που μας έχει μείνει μπορούμε να φτιάξουμε μία παραλλαγή της φρουτάλιας. Η φρουτάλια είναι ομελέτα από την Άνδρο, η οποία γίνεται κυρίως με λουκάνικα και ψήνεται
στον φούρνο. Χρησιμοποιούμε όποιο κρέας μας έχει μείνει, αρωματίζοντάς το με φρέσκο δυόσμο.
Δοκιμάστε επίσης, με τους κρόκους των βρασμένων αυγών να φτιάξετε μία γέμιση με σολομό και να την σερβίρετε μέσα στα ασπράδια τους.

Καλή επιτυχία!

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΑΥΓΑ

Χρόνος Προετοιμασίας 20’–Χρόνος Παρασκευής 5’ – Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)


● 6 αυγά βρασμένα

● 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα ψιλοκομμένα

● 1 φλ. αρακά βρασμένο

● 2 ντομάτες ξεσποριασμένες, κομμένες σε μικρά κομμάτια

● 2 καρότα βιολογικά τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

● 2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό

● ½ φλ. μαγιονέζα

● 1/3 φλ. ελαιόλαδο

● Άνηθος ψιλοκομμένος

● Αλάτι

● Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα αυγά. Κόβουμε και πετάμε πάντα τα σημεία που έχει περάσει η βαφή. Αν η βαφή έχει περάσει μέσα στο αυγό, τότε καλό θα ήταν να πετάξουμε όλο το αυγό. Αφού τα ψιλοκόψουμε, τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι, το λάδι, τον άνηθο, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το
τριμμένο καρότο, τα κρεμμύδια ανακατεύοντας πολύ καλά έως ότου ενωθούν όλα τα υλικά και τέλος ρίχνουμε και τα αυγά.
Αν θέλουμε να πάρει κίτρινο χρώμα η σαλάτα μας από τον κρόκο των αυγών τα ανακατεύουμε συνεχώς, διαφορετικά τα αφήνουμε σε κομμάτια. Τρίβουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα και μπορεί να διατηρηθεί για 2 ημέρες από την παρασκευή της στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Tip
Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριά φρέσκια κομμένη σε κομματάκια, καθώς και αγγούρι. Εάν βάλουμε αγγούρι δεν διατηρείται στο ψυγείο γιατί το αγγούρι βγάζει υγρά.

ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

Χρόνος Προετοιμασίας 20’–Χρόνος Παρασκευής 5’ – Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)


● 6 αυγά βρασμένα

● ½ φλ. αγγούρι βιολογικό τριμμένο με την φλούδα του

● 2 κομμάτια σολομού καπνιστού ψιλοκομμένα

● 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

● Μαϊντανός ψιλοκομμένος ή άνηθος

● Ελαιόλαδο

● Χυμός από λεμόνι

● Αλάτι

● Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

● Πάπρικα γλυκιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια με προσοχή και τα κρατάμε στην άκρη. Τοποθετούμε τους κρόκους σ’ ένα μπολ και τους λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε την μαγιονέζα και το γιαούρτι, ανακατεύοντας πολύ καλά έως ότου ενωθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε, το αγγούρι, τον σολομό, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.
Τέλος περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κομμένα ασπράδια που έχουμε αφήσει στην άκρη, μ’ ένα κουταλάκι.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα μέχρι να τα σερβίρουμε. Λίγο πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Tip

Εάν θέλουμε βάζουμε το μείγμα μας σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε στα κομμένα ασπράδια που έχουμε αφήσει στην άκρη, αφού πρώτα το έχουμε αφήσει να έχει παγώσει πολύ καλά στο ψυγείο.

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ

Χρόνος Προετοιμασίας 15’–Χρόνος ψησίματος 35’ – Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

● 8 αυγά

● Κοκορέτσι όσο σας έχει μείνει από το Πάσχα

● 100+ 50 γρ. τριμμένο τυρί γραβιέρα ή κασέρι

● 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

● 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

● 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

● Αλάτι (με μέτρο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε καλά τους κρόκους σ’ένα μπολ.
Ρίχνουμε το γιαούρτι, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, τα 100 γρ. τυρί και το αλάτι.
Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μία αφράτη μαρέγκα. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλείφουμε με λίγο λάδι τέσσερα ατομικά πυρίμαχα μπολ ή ένα πυρίμαχο για σουφλέ. Μοιράζουμε το κοκορέτσι στα μπολ μας, έτσι ώστε να έχουμε μία στρώση. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών –γιαουρτιού.
Προσέχουμε το μείγμα μας να καλύψει το κοκορέτσι για να μην ξεροψηθεί περισσότερο απ’ ότι είναι ήδη ψημένο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 ο C και ψήνουμε τα μπολάκια μας σκεπασμένα με το καπάκι τους για 30’-35’. Στα τελευταία 5’ ξεσκεπάζουμε για να πάρει ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.

Tip


Μπορούμε να φτιάξουμε την φρουτάλια, εάν μας έχει μείνει, με αρνί ή κατσικάκι ψητό, αφού το κόψουμε σε μικρά κομματάκια.
Κανονίζουμε τις ποσότητές μας ανάλογα με πόσο κοκορέτσι έχουμε. Πρέπει να βγαίνει μια στρώση σε ατομικά μπολάκια τουλάχιστον δύο δάχτυλα και να σκεπαστεί από το μείγμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life