Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επετειακή εκδήλωση της Οικολογικής Κίνησης στην Αγορά Αργύρη

Πάτρα: Επετειακή εκδήλωση της Οικολογική...

«Η αναγκαιότητα της κοινωνικής οικονομίας και ο ρόλος των ΚΟΙΝΣΕΠ»

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με το επίκαιρο θέμα των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) και του ρόλου που μπορούν να έχουν στην κοινωνική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας, διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) την Τετάρτη 26 Απριλίου, στην Αγορά Αργύρη, 6:45 μ.μ.Όπωςαναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο Ανδρέας Ρουμελιώτης, γνωστός δημοσιογράφος (από την εποχή της Ελευθεροτυπίας) συγγραφέας και διαχειριστής της ιστοσελίδας www.enallaktikos.gr

Ο τίτλος της εισήγησής του είναι: «Κοινωνική οικονομία: η λύση για την ανεργία, τη φτώχεια, την παραγωγική ανασυγκρότηση», με παρουσίαση όλων των πτυχών της Κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, ενός παγκόσμιου πλέον θεσμού, όπου εμπλέκονται ενεργά οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες.

Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις από δύο δραστήριες ΚΟΙΝΣΕΠ, που θα περιλαμβάνουν το αντικείμενο της δράσης τους, αλλά και τις δυσκολίες- προοπτικές που έχουν τέτοιου  είδους εγχειρήματα.

Πιο συγκεκριμένα για την ΚΟΙΝΣΕΠ «Επι –χειρών» θα μιλήσει το μέλος της  Πεπίτα Κονιδάρη με τίτλο της εισήγησης:  «Χαρακτηριστικά μιας καινοτόμου, συνεταιριστικής επιχείρησης στον τομέα της χειροτεχνίας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Επίσης, για την τοπική  ΚΟΙΝΣΕΠ  «Ανακυκλώνω στην Πηγή» θα μιλήσει ο γραμματέας της Τάσος Νικολαδάκης με τίτλο εισήγησης:  «Κοινωνική και οικολογική λύση στα απορρίμματα: το παράδειγμα της Πάτρας».

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω ημερίδα γίνεται στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων της ΟΙΚΙΠΑ για τα 31 χρόνια λειτουργίας της, που περιλαμβάνουν επίσης, συνεστίαση στην ταβέρνα «ΤΑ ΠΕΡΙΞ» (Πλατ. Ελευθερίας), με τετραμελή λαϊκή ορχήστρα την Παρασκευή  28 Απριλίου και έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Εκεί κάτω στο ποτάμι», στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, στα Ψηλαλώνια την Κυριακή 30 Απριλίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις