Σκωπτική απάντηση Σπίρτζη στην αντιπολίτευση για τους αυτοκινητόδρομους

Πολιτική

Με "φόντο" την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και την ανακατασκευή της παλαιάς εθνικής οδού του Αγρινίου

21/04/2017 01:40

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Πάτρα: Οι δικυκλιστές "σπάνε" τα μηχανάκια τους και κινδυνεύουν με πτώση στην Αράτου - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ
Σκωπτική απάντηση Σπίρτζη στην αντιπολίτευση για τους αυτοκινητόδρομους Με "φόντο" την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και την ανακατασκευή της παλαιάς εθνικής οδού του Αγρινίου
 

Για επικοινωνιακό σόου που επιχειρεί να αποδομήσει το κυβερνητικό έργο και την πορεία ολοκλήρωσης των αυτοκινητοδρόμων κατηγόρησε τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΜΜΕ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Δ. Κωνσταντόπουλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη) για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και την ανακατασκευή της παλαιάς εθνικής οδού του Αγρινίου.

Ο Χρήστος Σπίρτζης επέλεξε να απαντήσει σε σκωπτικό τόνο στο βουλευτή και την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τους αυτοκινητοδρόμους.

«Στα επικοινωνιακά επιτελεία των Μέσων που στηρίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνήθως λένε, κάθε μέρα το πρωί, “μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία και στημένη ιστορία”», ανέφερε ο υπουργός και προέτρεψε τον βουλευτή να διαβάσει τα Δελτία Τύπου που έχει εκδώσει τις τελευταίες ημέρες ο υπεύθυνος Υποδομών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Μανιάτης στα οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι οι οδικοί άξονες που σήμερα εγκαινιάζονται σχεδιάστηκαν και προκηρύχθηκαν με διεθνείς διαγωνισμούς από τις αρχές του 2001 και ότι το ΠΑΣΟΚ προετοίμασε τα βήματα που ακολούθησαν. «Άρα ο κ. Μανιάτης που τα ξέρει και καλά αυτά τα πράγματα, προφανώς έχει προβλέψει και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για το Αγρίνιο», είπε ο κ. Σπίρτζης και επικαλέστηκε και αναφορές του Α. Λοβέρδου ότι «αν δεν είχε εκλεγεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελείωναν γρηγορότερα τα έργα».

«Έχουν γίνει πολλές άλλες τέτοιες δηλώσεις. Οπότε θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να κάνω την καταγγελία και να παροτρύνω και εσάς και τους πολίτες να μην πιστεύετε τα μάτια σας. Να μην σκέφτεστε την αλήθεια. Να μη μετράτε το χρόνο που ταξιδεύετε με ασφάλεια. Να μη νοιάζεστε για ότι δεν είχαμε έναν νεκρό, και να καταγγείλουμε όλοι μαζί εμένα, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την ολοκλήρωση των έργων και για το φιάσκο των εγκαινίων», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης και συνέχισε: «Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις καταγγελίες γιατί έγινε μποτιλιάρισμα τη δεύτερη μέρα του Πάσχα στην περιοχή σας, που δεν έχει ξανασυμβεί αυτό ποτέ. Γιατί ολοκληρώθηκαν τα έργα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, παραδόθηκαν, τα έτοιμα κομμάτια τους. Γιατί τέλειωσαν μαζί και οι αποζημιώσεις των καθυστερήσεων, οπότε, τι θα κάνουν τώρα οι χιλιάδες εργαζόμενοι. Γιατί διαπραγματεύθηκαν οι τελευταίες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ειδικά τιμολόγια και εκπτώσεις στους συχνούς χρήστες. Γιατί διαπραγματεύτηκαν δωρεάν διελεύσεις για τους μόνιμους κατοίκους. Γιατί διαπραγματεύτηκαν δωρεάν διελεύσεις για τα ΑΜΕΑ. Γιατί επιχειρούν να βάλουν ηλεκτρονικά διόδια. Γιατί είχαν το θράσος να ονοματοδοτήσουν σήραγγες με τα ονόματα του Νίκου Τεμπονέρα, του Ανδρέα Παπανδρέου. Ιεροσυλία! Αν τη λέγαμε “Κώστα Σημίτη”, θα ήταν μια χαρά τα πράγματα».

«Θα σας παρακαλούσα λοιπόν σε αυτές τις καταγγελίες να προσθέσετε ότι δεν κάνουμε νέα έργα. Άρα μη μας ρωτάτε, γιατί τα έχετε κανονίσει εσείς όλα. Όταν κάνατε τις μελέτες, το σχεδιασμό, τα διόδια, τις διαπραγματεύσεις. Μην μας ρωτάτε γι’ αυτά. Θα περιμένετε όταν θα ξαναγίνετε κυβέρνηση, μαζί με τη ΝΔ, να προχωρήσετε σε όλα αυτά τα έργα και να αλλάξετε και το όνομα της σήραγγας “Ανδρέας Παπανδρέου” που αποτελεί πραγματικά μεγάλο πλήγμα για το χώρο σας, όνειδος», επέμεινε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε έκπληκτος από το ύφος της απάντησης του υπουργού σημειώνοντας πως, όταν σχεδιαζόταν αυτό το έργο, ήταν στο ΠΑΣΟΚ και ήταν και πρόεδρος στο ΤΕΕ. «Επίσης εκπλήσσομαι που ζητάς ευθύνες από έναν νέο βουλευτή. Αν θέλεις να ζητήσεις ευθύνες, ζήτα τες στους τότε βουλευτές και στους τότε φίλους σου που όχι μόνο άφησαν εκτός το Αγρίνιο αλλά έχασαν και άλλα που έχουν να κάνουν με το Αγρίνιο», είπε ο Δ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε ότι το κράτος έχει συνέχεια αναγνωρίζοντας ότι παραδόθηκε ένα μεγάλο έργο και ότι σε λίγο θα μιλάμε για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, γεγονός που, όπως τόνισε, τιμά τον υπουργό. «Ουδέποτε υπήρξα μίζερος προσωπικά. Όμως δεν είδα και από εσάς να γίνεται θέμα προς συζήτηση η σύνδεση του Αγρινίου με συνέπεια οι κάτοικοι του Αγρινίου να μένουν να βλέπουν την Ιόνια Οδό από μακριά», είπε ο Δ. Κωνσταντόπουλος και επέμεινε ότι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό είναι επιτακτική ανάγκη. «Αν δεν δρομολογήσετε για το θέμα αυτό άμεσα εξελίξεις, εγώ θα το φέρνω κάθε εβδομάδα στη Βουλή. Με ενδιαφέρει προσωπικά όχι τι έχετε εσείς με συναδέλφους αλλά με ενδιαφέρει η υλοποίηση του έργου για να σταματήσει ο φόρος αίματος των πολιτών του Αγρινίου και των γύρω περιοχών. Ζητώ λοιπόν τη βέλτιστη και συντομότερη ευθεία», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ταυτόχρονα ο κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι η τιμή για δύο διελεύσεις της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» ξεπερνά το ημερομίσθιο του πολίτη και άρα επιβάλλεται αλλαγή σε διαβούλευση με την κοινοπραξία.

«Η απάντηση δεν ήταν σε σένα, φίλε Δημήτρη, αλλά στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που καλύπτεται από τις ανακοινώσεις του υπευθύνου Υποδομών του κόμματός σας», διευκρίνισε ο κ. Σπίρτζης και προσέθεσε: «Εδώ υπάρχουν άλλοι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από μένα. Οι δύο ήταν στο ΠΑΣΟΚ και αυτοί, όταν είχε άλλα χαρακτηριστικά. Όχι αυτά που έχει σήμερα. Όταν δεν ντρεπόντουσαν για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε ήμασταν μαζί».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι μέχρι η χυδαιότητα της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ που τους στηρίζουν, να σταματήσει, οι απαντήσεις στη Βουλή θα είναι αυτές. Ο κ. Σπίρτζης αναγνώρισε όμως ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος έχει δίκιο σε όσα λέει για τη σύνδεση του Αγρινίου και προσέθεσε ότι γίνονται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο υπουργός κατέθεσε μάλιστα δύο στικάκια, ένα για τη ΝΔ και ένα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, προκειμένου να θυμηθούν τι γινόταν με τα έργα πριν από 2-3 χρόνια.

Η Ιόνια Οδός εκφράζει την... λύπη της για την ... - The Best News

Γιατί προκλήθηκαν ουρές στην Ιονία και την Ολυμπία Οδό κατά την ...

Ιόνια Οδός : ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ με τη διαδρομή Αντίρριο ... - The Best News

Εγκαίνια αύριο και για την Ιόνια Οδό - Το μεσημέρι ... - The Best News

Ιόνια Οδός: Την επόμενη εβδομάδα στην κυκλοφορία ... - The Best News

Ολυμπία και Ιόνια Οδός με 38 ευρώ διόδια - Πόσο θα ... - The Best News

AΠΕ-ΜΠΕ

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 21/04/2017 01:40

Τυπώθηκε: 22/03/2018 02:30

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/438777

thebest.gr © 2018


Α. Κατσανιώτης: Οι δήθεν ανθρωπιστές και δημοκράτες έχουν πια τα χέρια τους βαμμένα με αίμα
Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης σε κείμενο – άρθρο του αναφέρεται στο μεταναστευτικό πρόβλ...

κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ στην κοινωνία της Πάτρας από τον θάνατο του Νώντα Μακρή-Συγκινητικά μηνύματα για την απώλεια του 51χρονου Σοκ στην κοινωνία της Πάτρας από τον θάνατο του Νώντα Μακρή-Συγκινητικά μηνύματα για την απώλεια του 51χρονου
Ο καλύτερος πιλότος μαχητικού του ΝΑΤΟ μένει στην Πάτρα -ΦΩΤΟ Ο καλύτερος πιλότος μαχητικού του ΝΑΤΟ μένει στην Πάτρα -ΦΩΤΟ
Η εντυπωσιακή δικηγόρος με τα γαλάζια μάτια, που τράβηξε τα βλέμματα στα δικαστήρια της Πάτρας - ΦΩΤΟ Η εντυπωσιακή δικηγόρος με τα γαλάζια μάτια, που τράβηξε τα βλέμματα στα δικαστήρια της Πάτρας - ΦΩΤΟ
Αν έχετε αγοράσει αυτή τη φέτα μην την φάτε! Αν έχετε αγοράσει αυτή τη φέτα μην την φάτε!
Πέθανε ο 24χρονος μετανάστης που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Ακτή Δυμαίων - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Πέθανε ο 24χρονος μετανάστης που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Ακτή Δυμαίων - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Ο νεκρός Αφγανός, οι δικαιωμένοι και τα εικονοστάσια στην Ακτή Δυμαίων Ο νεκρός Αφγανός, οι δικαιωμένοι και τα εικονοστάσια στην Ακτή Δυμαίων
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Πέμπτη 22 Μαρτίου Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Πέμπτη 22 Μαρτίου
Σε νοσοκομείο της Πάτρας με τραύματα στη σπονδυλική στήλη 16χρονη μετά από τροχαίο Σε νοσοκομείο της Πάτρας με τραύματα στη σπονδυλική στήλη 16χρονη μετά από τροχαίο
Στο νοσοκομείο ο Βουλγαράκης – Παρασύρθηκε από ΙΧ Στο νοσοκομείο ο Βουλγαράκης – Παρασύρθηκε από ΙΧ