Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα:Πάνω από 30 κλοπές και διαρρήξεις, 7 τροχαία και δεκάδες χιλιάδες κροτίδες ο απολογισμός του Πάσχα

Δυτ. Ελλάδα:Πάνω από 30 κλοπές και διαρρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Σε συνηθισμένα χαμηλά επίπεδα αποτιμά η αστυνομία τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων

Τριάντα δύο περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων που τελέστηκαν από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα δηλώθηκαν στην αστυνομία, σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία). Συγκεκριμένα όπως πληροφορείται το thebest.gr κατά το εορταστικό τριήμερο καταγράφηκαν 32 κλοπές και διαρρήξεις, που αφορούν κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια, καταστήματα αυτοκίνητα, αρπαγές πορτοφολιών. Ανάμεσα σε αυτά τα περιστατικά συγκαταλέγονται και τρεις κλοπές σε σπίτια που σημειώθηκαν στην περιοχή της Εγλυκάδας Πατρών.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν στο thebest.gr ότι οι κλοπές που δηλώθηκαν, αριθμητικά κυμαίνονται στα επίπεδα των περιστατικών που καταγράφονται σε ένα οποιοδήποτε άλλο Σαββατοκύριακο.

Τα τροχαία

 

Τα τροχαία που σημειώθηκαν τις ημέρες του Πάσχα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ήταν συνολικά 7 ωστόσο δυστυχώς τα δύο ήταν θανατηφόρα.

Το ένα σημειώθηκε στα Σαγαίκα Δυτικής Αχαΐας, όπου παρασύρθηκε εφτάχρονο κορίτσι και το άλλο στην Ηλεία.

Στις 14 Απριλίου η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε στη ΝΕΟ Πατρών-Πύργου μια 45χρονη, καθώς παρέσυρε μια 7χρονη την ώρα που προσπαθούσε πεζή να διασχίσει τον δρόμο, με αποτέλεσμα το κορίτσι να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το τροχαίο με θύμα την 7χρονη στα ...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πατρών Πύργου με θύμα 7χρονο κοριτσάκι ...

Το Μεγάλο Σάββατο ένας 25χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα στην Πέρσαινα Ηλείας, όταν το φορτηγάκι που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο.

Θρήνος στην Ηλεία: 25χρονο παλικάρι σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγες ώρες πριν την Ανάσταση- ΦΩΤΟ

 

Κροτίδες

Σύμφωνα με τον απολιγισμό της αστυνομία, στη Δυτική Ελλάδα συνελήφθησαν δεκατρείς δράστες από τους οποίους οι οκτώ ήταν υπεύθυνοι καταστημάτων, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 190.000 πυροτεχνικά είδη στη συντριπτική πλειοψηφία τους κροτίδες. Ευτυχώς, δεν καταγράφηκε κανένας τραυματισμός  στη Δυτική Ελλάδα από χρήση πυροτεχνικών ειδών κατά τη Πασχαλινή περίοδο

Κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, διενεργήθηκαν εντατικοί και στοχευμένοι έλεγχοι για την παράνομη διακίνηση κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών.


Τονίζεται από την αστυνομία ότι, σκοπός των ελέγχων δεν ήταν μόνο η τήρηση της Νομοθεσίας, αλλά κυρίως η πρόληψη και η αποτροπή ατυχημάτων από την καύση πυροτεχνικών ειδών κατά τη Πασχαλινή περίοδο.


Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας, δεκατρία συνολικά  άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της πώλησης, εμπορίας, διάθεσης και κατοχής κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών.


Από τους παραπάνω δεκατρείς δράστες, οι οκτώ ήταν ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων, όπως περιπτέρων, παντοπωλείων, καταστημάτων δώρων και πωλούσαν στις επιχειρήσεις τους κροτίδες και παιδικά αθύρματα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε, ήταν ιδιώτες που κατείχαν, διέθεταν ή πωλούσαν πυροτεχνικά είδη.


Συνολικά κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας περισσότερα από 190.000 πυροτεχνικά είδη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία κροτίδες. Αναλυτικότερα :
•       (169.156) κροτίδες,
•       (21.193) παιδικά αθύρματα,
•       (27) βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.


Σημειώνεται ότι, φέτος κατά τη περίοδο των εορτών του Πάσχα, δεν αναφέρθηκαν στις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, τραυματισμοί ή θάνατος από χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων.

Αχαΐα: "Λαμπάδιασε" αποθήκη στη Χαλανδρίτσα από ... - The Best News

Καλή δουλειά οι κροτίδες-Τουλάχιστον 30.000 ευρώ ... - The Best News

Δυτική Ελλάδα: Ρεκόρ κατασχέσεων σε κροτίδες και ... - The Best News

Πάτρα: "Μάχη" για τις κροτίδες του Πάσχα από την ... - The Best News

Δυτ.Ελλάδα: 13 συλλήψεις και κατασχέσεις 190.000 κροτίδων και ...

 

Πρώτη ενημέρωση: 13:00

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις