Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στις Γραμμές Τέχνης οι Ανήσυχοι εν Πλω παρουσιάζουν τον "Πλούτο της Ψυχής"

Πάτρα: Στις Γραμμές Τέχνης οι Ανήσυχοι ε...

Πρόκειται για μία ελεύθερη διασκευή του Αριστοφανικού "Πλούτου"

Η δραστήρια ομάδα των «Ανήσυχων εν Πλω» παρουσιάζει την 6η κατά σειρά παράσταση της παιδικής θεατρικής της ομάδας, με το έργο «Ο Πλούτος της ψυχής». Πρόκειται για ελεύθερη διασκευή του Πλούτου του Αριστοφάνη, την οποία έκανε η πρόεδρος του σωματείου, Πηνελόπη Αλιβιζάτου.

Η παράσταση που έχει ετοιμαστεί, θα παρουσιαστεί στον θεατρικό πολυχώρο «Γραμμές Τέχνης» στην οδό Μαιζώνος 271, από την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 έως και την Κυριακή 23 Απριλίου 2017.

Η ιστορία ξετυλίγεται σε ένα φτωχό βασίλειο και έχει βασιλιά, βασίλισσα, συμβούλους, ανατρεπτικό άγαλμα και άλλους ρόλους συναφείς. Όλα ξεκινούν από την αγωνία του βασιλιά για το μέλλον του γιού του, για το πώς θα προκόψει και πώς θα πάει μπροστά στην κοινωνία. Και πως συνεχίζουν; Θα το δείτε επί σκηνής.

Τα κοστούμια και τα καπέλα είναι κατασκευασμένα και ζωγραφισμένα από την Πηνελόπη Αλιβιζάτου, τα σκηνικά από τον Σάκη Πεφτίκογλου, τον ζωγραφισμένο κήπο έχει κάνει ο Ένο Σκονδράνι, γνωστός από τις δημιουργίες του παλιότερα στο Καρναβαλικό συνεργείο του Δήμου Πατρέων, το μακιγιάζ είναι της Κατερίνας Βαλεντίνο, ενώ θα ακουστεί κι ένα τραγούδι σε σύνθεση Μιχάλη Παπαγεωργίου.

Επί σκηνής θα εμφανιστούν 12 μικροί ηθοποιοί που έχουν ηλικία από 5 έως 15 ετών. Παρά τις διαφορετικές ηλικίες, δούλεψαν σαν ομάδα, συνεργάστηκαν, αλληλοϋποστηρίχτηκαν, κουράστηκαν και θα απολαύσουν μαζί με σας το αποτέλεσμα της ευσυνείδητης προσπάθειάς τους, όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου.

Στα παρασκήνια, σε εγρήγορση είναι ο υποβολέας Μιχαλόπουλος Ηλίας και η ομάδα στήριξης, αφανείς εθελοντές μέλη και φίλοι του σωματείου, με επικεφαλής την Ελένη Αντωνοπούλου. Εμψυχώτρια της ομάδας είναι η Αλίνα Κουναλάκη, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας (2,2 ετών) παρακολούθησε όλες τις πρόβες και ενθουσιάζεται ακούγοντας το τραγούδι!

Ένα μεγάλο μέρος της ολοκλήρωσης αυτής της προσπάθειας οφείλεται στους χορηγούς με την πολύτιμη οικονομική στήριξη που προσέφεραν.

Οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες σε αυτούς που βιάστηκαν να φύγουν από την παρέα των Ανήσυχων εν Πλω και άφησαν σε εκκρεμότητα τα σχέδια που γίνονταν: την Πόλα Παναγιωτοπούλου, την Νεφέλη Ηλιοπούλου και τον Γιάννη Σόμπολο.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στον Πολυχώρο Πολιτισμού Γραμμές Τέχνης στην οδό Μαιζώνος 271 μετά την Παπαφλέσσα, στις 20, 21 και 22/4 στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 23/4 στις 11 το πρωί και στις 6 το απόγευμα.

*Τιμή εισιτηρίου 4 € ευρώ για τα παιδιά έως και το Γυμνάσιο και 7 € για τα παιδιά του Λυκείου και τους ενήλικες. Τηλ. κρατήσεων 6981282093.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture