Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολιτιστικός Οργανισμός Δ. Πατρέων: Ο Γ. Τρυπαναγνωστόπουλος συνδύαζε πρωτοπόρα σκέψη και ευαισθησία

Πολιτιστικός Οργανισμός Δ. Πατρέων: Ο Γ....

Χάρη στις παρεμβάσεις του, είχαν αναθερμανθεί οι σχέσεις μεταξύ των πόλεων της Πάτρας και της Μπάνια Λούκα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων/Δημοτική Βιβλιοθήκη, εκφράζει τη θλίψη και συγκίνηση όλων και μελών και εργαζομένων του Οργανισμού για την απώλεια του Καθηγητή Γιάννη Τρυπαναγνωστόπουλου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την ξαφνική απώλεια του Καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και πρώην μέλους στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Γιάννη Τρυπαναγνωστόπουλου. Ενός ανθρώπου, που συνδύαζε την πρωτοπόρα σκέψη του πανεπιστημιακού δασκάλου και ερευνητή, με την ευαισθησία του καλλιτέχνη.

Το πολυσχιδές καλλιτεχνικό του έργο και ενδιαφέρον αγκάλιαζε τα εικαστικά, τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Διετέλεσε μέλος του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου από το 1977, ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1984, ενώ εικαστικά και φωτογραφικά έργα του έχουν εκτεθεί σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Χάρη στις επίμονες παρεμβάσεις του, είχαν αναθερμανθεί οι σχέσεις μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων της Πάτρας και της Μπάνια Λούκα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σερβο-βοσνιακή πόλη το Σεπτέμβρη του 2015, συναντήθηκε με το Δήμαρχό της και συζήτησαν θέματα που αφορούσαν τα πεδία του πολιτισμού, του αθλητισμού, της επιστήμης και των κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Καρπός της συνάντησης αυτής ήταν η συναυλία που δόθηκε πέρσι τον Οκτώβρη στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων” από καλλιτεχνικό σχήμα της Μπάνια Λούκα, όπως και η επίσκεψη της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων στη Σερβο-βοσνιακή πόλη που είναι αυτές της μέρες σε εξέλιξη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις