Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΗΣ «ΕΥΤΡΟΦΙΑΣ» Μ. ΣΥΜΕΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Μ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΑ ΠΟΘΗΤΑ ΚΙΛΑ, ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΕΣ

ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΗΣ «ΕΥΤΡΟΦΙΑΣ» Μ. ΣΥΜΕΟΠΟΥΛΟ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ετοιμη να «αλλάξω» (με ρεαλιστικό πλάνο δράσης)

Όχι δίαιτα, αλλά καλή διατροφή, συστήνει το δραστήριο και πολύ αγαπητό γυναικείο επιστημονικό ντουέτο της «Ευτροφίας» σε όλες και όλους εμάς που … «τρέμουμε» τον καθρέφτη μας εν όψει του μαγιώ και των πρώτων αποκαλυπτικών καλοκαιρινών ρούχων. Οι κλινικές διαιτολόγοι- διατροφολόγοι Μαρκέλλα Συμεοπούλου και Μέμα Λαμπροπούλου, εκπροσωπώντας την εμπνευσμένη και φιλόδοξη νέα γενιά στον κλάδο τους, δημιούργησαν άλλωστε το πρώτο διατροφικό εργαστήρι στην Πάτρα (Μαιζώνος 52, μεταξύ Αγίου Νικολάου και πλατείας Ολγας) για να σταματήσουμε να αναζητάμε γιατρούς- αδυνατιστές ( π.χ. με το που βλέπουμε την Εμιλι Ραταζκόβσκι…)

Απόφοιτες του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακά στη Γλασκώβη, Μαρκέλλα και Μέμα είναι εξπέρ στη διαχείριση του βάρους για καθημερινούς ανθρώπους κάθε ηλικίας καθώς και αθλητές. Στον ζεστό, girly και μοντέρνο χώρο τους, που παραπέμπει σε σπίτι, παρακολουθούν διαρκώς κόσμο που επιθυμεί να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά με υγιεινό τρόπο. Ποιός αρνείται ένα τέτοιο «know how» Απρίλιο μήνα; Εν μέσω διαδοχικών ραντεβού, μίλησαν στο thebestVIEW:

 

*Ποιο είναι το συνηθισμένο «λάθος» που κάνουν όσοι θέλουν να αδυνατίσουν; Ποια απαίτηση προσπαθείτε να ανατρέψετε αρχικά;

Ένα συχνό πρόβλημα είναι οι μη ρεαλιστικοί στόχοι, είτε αυτοί αφορούν το βάρος που θέλει να χάσει κάποιος, είτε το χρονικό διάστημα στο οποίο θέλει να το επιτύχει. Πολλές φορές, μάλιστα, συναντάμε ανθρώπους που είναι πολύ διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι πιο ακραίο για να καταφέρουν το βάρος-στόχο τους, παρ' ότι γνωρίζουν καλά τις συνέπειες αυτού. Σε τέτοιες περιπτώσεις, προσπαθούμε πάντα από κοινού να θέσουμε ένα ρεαλιστικό πλάνο δράσης και ταυτόχρονα να καταρρίψουμε τυχόν εσφαλμένες αντιλήψεις περί ιδανικού βάρους, που μας εμποδίζουν τελικά να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

*Ποια είναι η δική σας επαγγελματική αρχή-φιλοσοφία- μέθοδος για να βοηθήσετε κάποιον να τρέφεται πιο υγιεινά και να αποκτήσει το επιθυμητό βάρος;

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η διατροφή και το φαγητό είναι μέρος της ζωής μας και αντί να το αντιμετωπίζουμε σαν εχθρό αναπτύσσοντας ακραίες διατροφικές στάσεις, να του δώσουμε την αξία που του αρμόζει στη καθημερινότητά μας και να προσπαθήσουμε να συμφιλιωθούμε με αυτό. Μόνο μέσα από μια θετική και υγιή σχέση με το φαγητό μπορούμε όχι μόνο να επιτύχουμε τους στόχους για το βάρος μας (και να διατηρηθούμε εκεί!) αλλά και να είμαστε τελικά πιο χαρούμενοι με τον εαυτό μας και το σώμα μας!

*Μπορεί κάποιος να δει σημαντική αλλαγή στο σώμα του εν όψει καλοκαιριού αφού τώρα είναι η εποχή που μας διακατέχει περισσότερο το στρες της εικόνας μας στην παραλία;

Η αλήθεια είναι πως το στρες αυτό δεν είναι καθόλου καλός σύμμαχος. Και αυτό γιατί πολύ συχνά θα βάλει κάποιον στη διαδικασία μιας "γρήγορης" δίαιτας, που όμως πέραν των κινδύνων που εγκυμονεί για το σώμα, διαταράσσει σημαντικά την σχέση με το φαγητό: κάτι που συνεπάγεται πως σύντομα τα προβλήματα θα είναι μεγαλύτερα.

Αφήνοντας έξω τον παράγοντα του στρες και δρώντας μεθοδικά, δηλαδή με μια σωστά σχεδιασμένη διατροφή σε συνδυασμό με έντονη άσκηση, αυτή η αλλαγή στο σώμα μπορεί να επιτευχθεί, ακόμα και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, για ένα μέσο άνθρωπο.

 

*Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι πιο ευτραφείς από άλλους λαούς; Είναι εξοικειωμένοι με την υγιεινή διατροφή;

Τα ποσοστά της παχυσαρκία παγκοσμίως αυξάνονται, κατ' επέκταση αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπου δυστυχώς κατέχουμε αυτήν την πρωτιά στα παιδιά. Οι νέες γενιές, παρότι ασχολούνται περισσότερο με την υγιεινή διατροφή, είναι σε μία σύγχυση λόγω της υπερβολικής πληροφόρησης που λαμβάνουν. Δεδομένου λοιπόν πως η υγιεινή διατροφή αποτελεί πραγματική επένδυση για την υγεία και το μέλλον τους, είναι σημαντικό να ελέγχουν την πηγή πληροφόρησή τους και να συμβουλεύονται τους αντίστοιχους ειδικούς.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View