Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τον Εσπερινό της Αγάπης στην ιερά μονή Ομπλού

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τον Εσπερινό της Α...

Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 16/4 από τον καθηγούμενο Νεκτάριο Κωτσάκη

Μέσα σε Αναστάσιμο κλίμα, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 16 Απριλίου 2017, ο Εσπερινός της Αγάπης, στην ιστορική Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου του Ομπλού, που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Σαραβάλι Πατρών και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Στον γιορτινό Εσπερινό της Αγάπης προεξήρχε ο καθηγούμενος του Μοναστηριού, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κωτσάκης τον οποίο πλαισίωναν πατέρες της υπόλοιπης αδελφότητας του μοναστηριού.

Οι μοναχοί όπως αναφέρει το εκκλησιαστικό σάιτ romfea.gr, απ’ όπου και οι φωτ., αφού ενεδύθησαν τα άμφιά τους στο αρχονταρίκι της Μονής, εν πομπή κατευθύνθηκαν προς το Καθολικό της Μονής για την τέλεση του εσπερινού.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, ανεγνώσθη το κατά Ιωάννην Ιερόν Ευαγγέλιον του Εσπερινού, σε 7 γλώσσες, όπως επιτάσσει η εκκλησιαστική παράδοση, την Ελληνική, την Λατινική, την Αγγλική, την Γαλλική, την Γερμανική και την Ισπανική γλώσσα.

Στο τέλος του Εσπερινού της Αγάπης και μετά την εν πομπή επιστροφή στο Αρχονταρίκι της Μονής ο καθηγούμενος π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ο αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος και οι άλλοι μοναχοί ευχήθηκαν στους πιστούς το «Χριστός Ανέστη». Ο π. Νεκτάριος Κωτσάκης αναφέρθηκε στο σύντομο Θείο κήρυγμά στο φως της Αναστάσεως και την επιρροή του στις καρδιές των μοναχών και στον καθημερινό πνευματικό τους αγώνα.

Μετά την απόλυση οι παρευρισκόμενοι έλαβαν από τον καθηγούμενο ως ευλογία το πατροπαράδοτο Πασχαλινό αυγό.

*Να προσθέσουμε ότι ο π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος είναι ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις