Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Η εργαλειομηχανή που αξίζει να δεις στο Patras IQ 2017- ΦΩΤΟ

Η εργαλειομηχανή που αξίζει να δεις στο ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι μας είπαν οι κατασκευαστές της

Μια εργαλειομηχανή «τράβηξε» την προσοχή μας στην Έκθεση Μεταφοράς και Τεχνογνωσίας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Όπως μάθαμε, η  μηχανή κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας  που εκπονήθηκε από τελειόφοιτους φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του εργαστηρίου Αντοχής Υλικών  και Προσομοιώσεων του Τμήματος.

Η εργαλειομηχανή του  Κωνσταντίνου Σπηλίοπουλου, του  Αλέξανδρου Δημάκου και του Φουφόπουλου μπορεί  να κατεργαστεί αλουμίνιο, μαλακό χάλυβα, πολυμερή και σύνθετα υλικά.

"Αρχικά γεννιέται η ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα αντικείμενο. Από εκεί και πέρα μπαίνουμε στη διαδικασία να σχεδιάσουμε το αντικείμενο που θέλουμε να φτιάξουμε. Καινοτομούμε πάνω σε αυτό εφόσον... ελέγχουμε μέσω υπολογιστή τις εργασίες που πρέπει και πρόκειται να εκτελέσει η εργαλειομηχανή" αναφέρουν οι δημιουργοί της.

Όπως μάθαμε η μηχανή έχει τη δυνατότητα να φτιάχνει περίπλοκα σχήματα. Ακόμα, όπως μας εξήγησαν: "Μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα συνέχεια όσο περίπλοκο κι αν είναι. Προγραμματίζεις μια φορά και επαναλαμβάνει όσες φορές θέλεις. Δεν υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας, το ανθρώπινο λάθος και μπορείς να δουλεύεις 24 ώρες το 24ωρο".

Σκοπός είναι να προσελκύσει  η μηχανή το ενδιαφέρον κάποιου επενδυτή και να βγει στην παραγωγή ,  να μπει σε μια βιομηχανική κλίμακα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr