Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 4,5 Ρίχτερ ο σεισμός στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου - Αντιρρίου- Γιατί έγινε τόσο αισθητός; Τι λένε οι επιστήμονες στο thebest.gr

Πάτρα: 4,5 Ρίχτερ ο σεισμός στη θαλάσσια...

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές

20:37 Η μικρή απόσταση του επίκεντρου από τον αστικό ιστό της πόλης, το σχετικά μικρό εστιακό του βάθος (7 χιλιόμετρα) και η διεύθυνση του ρήγματος που έχει κατεύθυνση προς την Πάτρα είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους ο σεισμός των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε τόσο αισθητός στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο thebest.gr ο διευθυντής του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος.

Σύμφωνα με τον κ. Σώκος ακολούθησε ένας μετασεισμός περίπου στα 2 Ρίχτερ ενώ οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο. «Είναι νωρίς ακόμα να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο το μέγεθος του σεισμού είναι σύνηθες για το Ρίο-Αντίρριο. Πριν λίγο καιρό είχαμε και πάλι μια σεισμική ακολουθία με περίπου τα ίδια μεγέθη», επισημαίνει ο κ. Σώκος.

 

Νεότερη ενημέρωση 19.25:

Ταρακουνήθηκε η ευρύτερη περιοχή της Πάτρας από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 18.43 το απόγευμα.

Το thebest.gr επικοινώνησε με το σεισμολόγο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος μας είπε ότι η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο στον Πατραικό κόλπο. Ήταν ένας σεισμός επιφανειακός, γι’ αυτό και ακούστηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα, ανησυχώντας τους κατοίκους.

Όπως μας είπαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, τέτοιου μεγέθους σεισμικές δονήσεις ταιριάζουν στην σεισμογενή περιοχή της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας. Το φαινόμενο παρακολουθείται με προσοχή από τους επιστήμονες – σεισμολόγους, ενώ αυτό που συνέστησε ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είναι να μην ανησυχεί ο κόσμος.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, σημειώθηκε στις 18.43 στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου.

Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν στα 10 χιλιόμετρα και ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα οι Πατρινοί να πεταχθούν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που καταφθάνουν στο thebest.gr, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε περιοχές της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις