Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: ΤΑ ANIMATION ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΕΠΙΣΚΙΑΣΑΝ ΤΗ ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΚΑΡΛΕΤ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: ΤΑ ANIMATION ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΕΠ...

Αλλο Πάτρα, άλλο Αμερική

Φιλόδοξη ταινία, το «Ghost in the Shell/Το Φάντασμα στο κέλυφος», με πολλά μηνύματα, εντυπωσιακό καστ που περιλαμβάνει από την Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Πίλου Άσμπεκ έως την Ζιλιέτ Μπινός, τον Τακέσι Κιτάνο και τον Μάικλ Πιτ αλλά και κάποια «σκοτεινιά», ωστόσο όπως φάνηκε, δεν τα πολυκατάφερε εισπρακτικά τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη χώρα μας.

Στις ΗΠΑ όπου έγινε πολύς λόγος και για την επιλογή της Γιόχανσον για το ρόλο και όχι κάποιας Ασιάτισσας ηθοποιού, η ταινία το τριήμερο της πρεμιέρας της, 31 Μαρτίου με 2 Απριλίου 2017, έμεινε τελικά 3η στο boxoffice, με περίπου 19 εκατομμύρια εισπράξεις πίσω από το παιδικό “Τhe Boss Baby” που ήρθε 1ο με 49 εκατομμύρια και την «Πεντάμορφη και το τέρας» της Ντίσνει 2η με 47,5 εκατ. δολάρια (στις ΗΠΑ η ταινία πλησιάζει τα 400 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 480 από τον υπόλοιπο κόσμο).

Η ταινία του Ρούπερτ Σάντερς έχει σκηνές δράσης αλλά το όλο τεχνολογικό, φουτουριστικό περιβάλλον που παρουσιάζει ενδεχομένως να μην πολυενθουσιάσει το κοινό. Ωστόσο περνά πολλά μηνύματα όπως ότι η εμμονή με την τεχνολογία και την ολοένα τεχνολογική πρόοδο οδηγεί εν τέλει σε αδιέξοδο. Το ανθρώπινο στοιχείο τονίζεται περισσότερο στο 2ο και καλύτερο μέρος της ταινίας ενώ η δουλειά που έχει γίνει στα visuals, οπτικά εφέ είναι εξαιρετική και θα προταθεί σίγουρα για Όσκαρ. Πολλοί περίμεναν ότι η ταινία θα είχε ανάλογη επιτυχία με την «Lucy» όπου επίσης πρωταγωνιστούσε η Σκάρλετ Γιόχανσον που έχει εξελιχθεί σε action star, ωστόσο έπεσαν μάλλον έξω.

Στην Ελλάδα η ταινία που προβάλλεται και τρισδιάστατη, σύμφωνα με στοιχεία του flix.gr, σε 105 αίθουσες πανελλαδικά, ξεπέρασε το τετραήμερο 30/3 με 2/4 τα 17.000 εισιτήρια. Συμπαθητικά κινήθηκε και στην Πάτρα όπου προβάλλεται στα Στερ/Odeon χωρίς ωστόσο να γεμίσει την αίθουσα.

Την μεγαλύτερη προσέλευση του περασμένου σαββατοκύριακου είχε ένα παιδικό φιλμ, τα «Στρουμφάκια, το χαμένο χωριό» (διανομή από την Feelgood) που είναι εξ’ ολοκλήρου animation, κόβοντας σε 147 αίθουσες πανελλαδικά, πάνω από 52.300 εισιτήρια. Γονείς και παιδιά προτίμησαν τη συγκεκριμένη ταινία και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture