Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκ...

Πρόκειται για ένα πραγματικά εκπληκτικό οικοδόμημα με πολύ μεγάλες δυνατότητες, είπε

Στο «απαστράπτον και με σπουδαία δυναμική» κτίριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), ξεναγήθηκε το πρωί της Παρασκευής 31/3/2017 η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

«Πρόκειται για ένα έργο τέχνης εν εξελίξει, είναι συγκλονιστικό» είπε η Λυδία Κονιόρδου και με την ευκαιρία της επίσκεψης της στο κτίριο, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιο, την καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Κοσκινά, αλλά και με το επιτελείο της documenda που εργάζεται πυρετωδώς, έτσι ώστε να είναι έτοιμο το Μουσείο να υποδεχθεί σε λίγες μέρες το πολυπληθές κοινό.

«Ένα πραγματικά εκπληκτικό οικοδόμημα με πολύ μεγάλες δυνατότητες, που ήδη από μόνο του είναι ένα έργο τέχνης. Ήταν ελπίδα, πόθος και λαχτάρα δεκαετιών, να βρεθεί μία στέγη με την αξία των σύγχρονων δημιουργών και ικανή να φιλοξενήσει το έργο τους» είπε η υπουργός Πολιτισμού και σημείωσε: «Όμως το μουσείο δεν είναι μόνο το κτίριο, είναι και οι άνθρωποι. Αυτοί που δούλεψαν γι' αυτό και το ετοίμασαν όλα αυτά τα χρόνια.

Σύντομα περιμένουμε να ανοίξει τις πύλες του και να φιλοξενήσει την documenta 14, παρουσιάζοντας ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων εδώ, όπου χιλιάδες άνθρωποι, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από όλο τον κόσμο, θα έρθουν ως επισκέπτες».

H φωτ. είναι από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές.

Πηγή: ΑΠΕ

amna.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture