Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

I.T.Y.E.: Ένας τεχνολογικός φορέας με σκοπό την έρευνα και την αποτελεσματική αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών

I.T.Y.E.: Ένας τεχνολογικός φορέας με σκ...

Συμμετέχει στο Patras IQ 2017

Τo I.T.Y.E. είναι ερευνητικός και τεχνολογικός φορέας με σκοπό την έρευνα και την αποτελεσματική αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της εκπαίδευσης, με την ανάπτυξη και εφαρμογή των συμβατικών & ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, την έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού, τη διοίκηση και διαχείριση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, καθώς και την υποστήριξη της οργάνωσης και λειτουργίας των ηλεκτρονικών υποδομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και όλων των εκπαιδευτικών μονάδων.

eTwinning

Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Το eTwinning έχει πλέον κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη όλων των τύπων ευρωπαϊκής συνεργασίας, στο πεδίο της σχολικής εκπαίδευσης. Στην Ελλάδα η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) λειτουργεί από το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

Το «Φωτόδεντρο» αποτελεί κεντρική υποδομή του Υπουργείου Παιδείας για το ψηφιακό περιεχόμενο της σχολικής εκπαίδευσης με πάνω από 90.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα. Περιλαμβάνει α) μια σειρά από Ψηφιακά Αποθετήρια Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων καθένα από τα οποία εξυπηρετεί διαφορετικούς στόχους β) τον Εθνικό Συσσωρευτή Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για τη σχολική εκπαίδευση (photodentro.edu.gr), που συγκεντρώνει και ενοποιεί ψηφιακό περιεχόμενο από διάφορους παρόχους και λειτουργεί ως κεντρικό σημείο αναζήτησης ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα “e-me”

H Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me (e-me.edu.gr) είναι μια σύγχρονη, επεκτάσιμη πλατφόρμα που υποστηρίζει την επικοινωνία, συνεργασία και δικτύωση των μελών της σχολικής κοινότητας και παρέχει προσωπικό χώρο αρχείων σε περιβάλλον cloud, η οποία αναπτύχθηκε για να αποτελέσει το βασικό περιβάλλον εργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία ebooks.edu.gr

Ο ιστότοπος Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (ebooks.edu.gr) αποτελεί τον επίσημο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Παιδείας για τη διάθεση και διανομή σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές της ψηφιακής μορφής των σχολικών βιβλίων. Περιλαμβάνει όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε μορφή pdf, τα βιβλία μαθητή σε επεξεργάσιμη html μορφή και κυρίως, πάνω από 100 Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (e-books)

Εφοδιαστικός κύκλος του σχολικού βιβλίου

Κατ’ έτος τα βιβλία που διανέμονται στα δημόσια σχολεία της χώρας είναι της τάξεως των 28 εκ. αντιτύπων με ανάγκες σε χαρτί και χαρτόνι περί τους 12 χιλ. τόνους. Τα βιβλία συσκευάζονται ανά σχολική μονάδα και αποστέλλονται σε σχολεία και κέντρα διανομής,  όλης της χώρας. Επιπλέον, περί τα 2 εκ. αντίτυπα βιβλίων συσκευάζονται και παραδίδονται σε ιδιώτες βιβλιοπώλες, στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, σε ειδικές κατηγορίες μαθητών όπως τυφλοί και μαθητές με αμβλυωπία καθώς και σε σχολεία εξωτερικού. Η προμήθεια χάρτου, η παραγωγή των βιβλίων, η διαλογή και ανασυσκευασία καθώς και η διανομή αποτελούν τις 4 κρίσιμες λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας του σχολικού βιβλίου. Η αποδοτική τους εκτέλεση προϋποθέτει την οργανωμένη λειτουργία των αποθηκών χάρτου και βιβλίων, την εφαρμογή ενός συνόλου τεχνολογικών καινοτομιών στη διαδικασία συσκευασίας και την εκτεταμένη χρήση πληροφοριακών συστημάτων.

 

e-books για μαθητές με Αμβλυωπία

Οι μαθητές με αμβλυωπία χρησιμοποιούν βιβλία με μεγάλες γραμματοσειρές και αδυνατούν να κάνουν εύκολα χρήση του διαθέσιμου και αναρτημένου ψηφιακού υλικού σχολικών βιβλίων. Για την περαιτέρω ενίσχυση πρόσβασης των μαθητών με αμβλυωπία σε ψηφιακό υλικό, μπορούν να αξιοποιηθούν τα ψηφιακά βιβλία ή e-books. Tο περιεχόμενο της μακέτας ενός σχολικού βιβλίου μετατρέπεται σε μορφή .epub3 και προσφέρει τη δυνατότητα στο μαθητή να αλλάξει το μέγεθος και τη γραμματοσειρά του βιβλίου, να καθορίσει τη στοίχιση των κειμένων, το χρώμα στο φόντο, τη μεγέθυνση των εικόνων και των πινάκων δεδομένων και γενικότερα να έχει επιλογές ώστε να προσαρμόσει το βιβλίο στις δικές του ανάγκες.

tvSeeker

Το tvSeeker είναι μια εφαρμογή που προσφέρει οργανώση των σειρών, αναζήτηση και ενημέρωση. Ωστόσο παρέχει προσωποποιημένες προτάσεις σειρών το οποίο είναι κάτι που λείπει από αντίστοιχες εφαρμογές. Συγκεκριμένα υπάρχουν 25000 περίπου σειρές και το tvSeeker σε βοηθάει να ανακαλύψεις νέες και να τις προσθέσεις στην συλλογή σου. Βασικές λειτουργίες του είναι η οργάνωση των σειρών εύκολα και γρήγορα, η έγκαιρη ενημερώση για επόμενο επεισόδιο, οι πληροφορίες για την αγαπημένη σου σειρά και η δημιούργια λίστας βάσει των σειρών που παρακολουθείς.

LexiconMe

Το LexiconMe είναι μια εκπαιδευτική υπηρεσία λεξικό για τα Σουηδικά. Έχει υλοποιηθεί για κινητές συσκευές Android και iOS για να βοηθήσει ανθρώπους που ζουν στην Σουηδία όπως είναι οι φοιτητές και εργαζόμενοι άλλα είναι από άλλες χώρες. Χρησιμοποιεί τεχνικές εκμάθησης λέξεων όπως είναι το Leitner System και υποστηρίζει περισσότερες από 10 γλώσσες συμπεριλαμβανομένων και τα Ελληνικά.

OpenlawsGR

To OpenlawsGR αποτελεί ένα πιλοτικό ημιαυτόματο σύστημα για τον εντοπισμό, ανάλυση και εφαρμογή των τροποποιήσεων στα κείμενα των νόμων του ελληνικού κράτους. Η προσέγγιση στην οποία βασίστηκε το σύστημα ονομάζεται ταίριασμα προτύπου (pattern matching) με τη χρήση κανονικών εκφράσεων (regular expressions) και πραγματοποιήθηκε μέσω της μοντελοποίησης των κανόνων συγγραφής της ελληνικής νομοθεσίας. Η πιλοτική εφαρμογή περιλαμβάνει 320 νόμους από το 2004 έως και το 2015 και είναι διαθέσιμη στο αποθετήριο https://github.com/OpenLawsGR/greek_laws_alpha.

LINKOLN

To Ευρωπαικό Έργο (H2020) LINCOLN χρησιμοποιεί καινοτόμες σχεδιαστικές μεθοδολογίες και εργαλεία για την σχεδίαση και βελτίωση τριών νέων εξειδικευμένων σκαφών, θα σχεδιαστούν δυναμικά μοντέλα προσομοίωσης καθώς και προηγμένα εργαλεία ανάλυσης και επεξεργασίας δεδομένων.

OSIRIS

Το έργο OSIRIS είναι ένα διαπεριφερειακό Ευρωπαϊκό έργο πού έχει σαν στόχο να προωθήσει την Ανοικτή και Κοινωνική Καινοτομία λειτουργώντας σε ένα πανευρωπαϊκό περιβάλλον, στα πλαίσια του οποίου θα προκύψουν νέες περιφερειακές πολιτικές που θα δοκιμαστούν και θα εφαρμοστούν για την άνθιση συνεργατικών και περιφερειακών συστημάτων καινοτομίας.

FUTURE FARMERS

Το Skills for Future Farmers (http://future-farmer.eu) αποτελεί μια πλατφόρμα που παρέχει προγράμματα κατάρτισης για 1. τις Βιολογικές Καλλιέργειες 2. το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 3. τους Τομείς Αγοράς στη Γεωργία 4. τη Διαχείριση Αγροκτημάτων 5. τη Βιοοικονομία 6. τις ΤΠΕ στη Γεωργία. Διατίθενται δωρεάν εφαρμογές κινητού τηλεφώνου με χρήσιμες λειτουργίες και ενημερώσεις για αγρότες, καθώς και μια πλατφόρμα e-commerce με δυνατότητα προσαρμογής για την ανάπτυξη ενός πλήρους e-shop.

 

GAIA

Η εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολικά κτίρια μέσω της αλλαγής της ενεργειακής συμπεριφοράς μαθητών και εκπαιδευτικών είναι το αντικείμενο του ερευνητικού έργου GAIA. Σχολεία από Ελλάδα, Ιταλία και Σουηδία συμμετέχουν μέσω χρήσης αισθητήρων, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και διαδικτυακών παιχνιδιών και ενημερώνονται οι συμμετέχοντες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την ενεργειακή κατανάλωσή τους, παροτρύνοντάς τους σε πιο υπεύθυνες ενεργειακά συμπεριφορές. http://gaia-project.eu/

Organicity

Το Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα OrganiCity στοχεύει να αποτελέσει πρότυπο για τη μελλοντική δημιουργία εφαρμογών για έξυπνες πόλεις. Η ιδιαιτερότητα του Organicity έγκειται στη συνδιαμόρφωση του σχεδιασμού τέτοιων εφαρμογών από ερευνητικές ομάδες από κοινού με τοπικές αρχές και τους πολίτες. Στην Πάτρα έχουν ξεκινήσει σε δοκιμαστική λειτουργία εφαρμογές για τη μέτρηση των επιπέδων θορύβου, καθώς και της ποιότητας του ατμοσφαιρικού άερα στον αστικό ιστό της πόλης. http://organicity.eu/

HoPE

Εφαρμογή σχεδιασμού Εξατομικευμένων Πολυτροπικών Τουριστικών Διαδρομών: πρωτότυπη κινητή εφαρμογή για υποβοήθηση τουριστών στο σχεδιασμό ελκυστικών διαδρομών και επισκέψεων, είτε πεζή είτε με χρήση ΜΜΜ. Η εφαρμογή παράγει και εμφανίζει ημερήσιες τουριστικές περιηγήσεις που περιλαμβάνουν διατεταγμένα σύνολα αξιοθέατων τα οποία ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις των τουριστών, μεγιστοποιώντας έτσι το βαθμό ικανοποίησής τους. Η εφαρμογή εμφανίζει οδηγίες σχετικές με κάθε μετακίνηση του χρήστη μεταξύ POIs (πεζή ή με ΜΜΜ), ενώ δύναται να συμπεριλάβει στα δρομολόγια και στάσεις σε εστιατόρια, τα οποία βρίσκονται σε κατάλληλη θέση ώστε να μην απαιτείται μεγάλη παρέκκλιση του χρήστη από τις περιοχές των αξιοθέατων σημείων.

SMARTBUY

Ενισχυμένη Αγοραστική Εμπειρία σε Έξυπνες Πόλεις: Το έργο SMARTBUY έχει ως βασικό αντικείμενο την παροχή τεχνολογικής υποδομής στις ΜΜΕ λιανικού εμπορίου έτσι ώστε αυτές να καταστούν ανταγωνιστικός τόπος αγοράς για τους καταναλωτές που δεν επιθυμούν να χάσουν τα πλεονεκτήματα της αγοράς προϊόντων με φυσική παρουσία, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν να διατηρήσουν τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι υπηρεσίες του SMARTBUY θα αναπτυχθούν πάνω στις υποδομές FIRE που παρέχονται από το έργο ORGANICITY και το IoT Innovation Lab.

MOVESMART

Καινοτόμος (χρονο-εξαρτώμενος) Δρομολογητής/Πλοηγός (Innovative Route Planner): πρωτότυπη εφαρμογή για δημιουργία μεταδεδομένων κίνησης από τα ιστορικά δεδομένα που συλλέγουν οι πάροχοι υπηρεσιών πλοήγησης (βασισμένα σε δειγματοληψίες GPS σε συνδυασμό με ευρέως διαδεδομένες τεχνολογικές πλατφόρμες), καθώς και για την παροχή διαδρομών ελάχιστου χρόνου που εκμεταλλεύονται αυτά τα μεταδεδομένα προκειμένου να αποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο (π.χ., μέσα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου) ανά αίτημα δρομολόγησης. Υποστηρίζεται ο υπολογισμός εναλλακτικών διαδρομών, με διαφορετικά χαρακτηριστικά η καθεμιά, προκειμένου ο χρήστης να επιλέξει ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr