Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Με «όχημα» το Παμπελοποννησιακό Στάδιονα στραφούμε στον εκθεσιακό τουρισμό

 Με «όχημα» το Παμπελοποννησιακό Στάδιον...

του Γιώργου Τελώνη

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σημαδεύεται από δύο σημαντικά εκθεσιακά γεγονότα για την τοπική κοινωνία.

Ο λόγος για την «WESTIA 2017» και την 4η «PATRAS IQ - ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ», που θα πραγματοποιηθούν με διαφορά ολίγων ημερών η μία από την άλλη.

Είναι προφανές ότι η διοργάνωση τους συνιστά ένα ελπιδοφόρο κι αισιόδοξο μήνυμα στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η πατρίδα μας.

Διότι έρχονται με τη σειρά τους να αποδείξουν ότι, ακόμη και στις πιο αντίξοες οικονομικά συνθήκες, είναι δυνατή η ευόδωση θετικών προσπαθειών με αναπτυξιακό πρόσημο που στοχεύουν στο αύριο.

Πέραν αυτού, όμως, είναι αξιοσημείωτο ότι και οι δύο Εκθέσεις θα διεξαχθούν στον ίδιο χώρο, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, διαπίστωση που μας δίνει το ερέθισμα για μερικές γόνιμες σκέψεις.

Μια απ’ αυτές είναι ότι η διεξαγωγή Εκθέσεων μπορεί να προσδώσει μια νέα πνοή στην επιθυμητή αξιοποίηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, καθιστώντας το ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο.

Ας μην το προσπερνάμε αυτό, καθώς  η επαρκής εκμετάλλευση του παραμένει ζητούμενο, ιδίως μάλιστα από τη στιγμή που δεν αγωνίζεται πια εκεί ούτε η ιστορική ομάδα της πόλης μας, η Παναχαϊκή, ενώ πρέπει να καλύπτεται από τον Δήμο Πατρέων το κόστος της συντήρησης του, που δεν είναι ευκαταφρόνητο.

Επομένως, η στροφή στη διεξαγωγή Εκθέσεων είναι μια ρεαλιστική επιλογή για την αξιοποίηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, ούτως ώστε με επίκεντρο αυτό να μπορέσουμε να στραφούμε στη συνέχεια με αξιώσεις στον εκθεσιακό τουρισμό.

Αρκεί να σκεφτούμε τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα έχει για την πόλη και κατ’ επέκταση για την τοπική οικονομία ένας τέτοιος προσανατολισμός.

Η διοργάνωση Εκθέσεων με πανελλαδική, αλλά και διεθνή εμβέλεια, θα καταστήσει την Πάτρα τον πόλο προσέλκυσης ενός ιδιαίτερα δυναμικού κοινού, που θα διαμένει επί μέρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους εκθέτες και στο προσωπικό που θα εργάζεται εκ των προτέρων για την προετοιμασία των Εκθέσεων, αλλά και στον κόσμο που θα έρχεται ειδικά για τον σκοπό αυτό στην πόλη μας.

Είναι δε προφανές ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία μπορεί να επεκταθεί και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τα ανάλογα ευεργετικά αποτελέσματα για όλους.

Κι αυτό διότι στην Πάτρα θα εισρέουν σημαντικοί πόροι, μέσω της αύξησης της πληρότητας των ξενοδοχείων, της αυξημένης κίνησης στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, καθώς της ανόδου της επισκεψιμότητας στα αξιοθέατα της.

Τούτων δοθέντων, λοιπόν, θα ενισχυθεί θεαματικά η οικονομία μας, ενώ θα δημιουργηθούν και θέσεις απασχόλησης, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Παράλληλα η απαιτούμενη προβολή των Εκθέσεων, που θα επιφέρει και τα ανάλογα έσοδα και για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, θα σηματοδοτήσει και μια μεγάλη διαφήμιση για την Πάτρα, η οποία θα οδηγηθεί φυσιολογικά και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών της.

Τουτέστιν, μέσα από την προώθηση του εκθεσιακού τουρισμού θα πορευθούμε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς που σήμερα δεν υπάρχουν.

Όμως, όλα αυτά μπορεί να γίνουν εφικτά μόνο εφόσον οι τοπικοί φορείς καθίσουν και τα βρουν στο τραπέζι της συνεννόησης, προκρίνοντας το συγκεκριμένο μοντέλο, αφού προηγουμένως αποφασίσουν ότι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι ένα ισχυρό ατού στην προαναφερόμενη κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά