Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΙΝΕΦΙΛ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ - ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ "ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ" ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΝΤΑΡΝΤΕΝ

ΣΙΝΕΦΙΛ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ - ΠΡΟΒΑΛΛΕ...

Ουμανιστικό σινεμά με κεντρική ηρωίδα μια γιατρό

Σε σινεφίλ μονοπάτια συνεχίζει και καλά κάνει η 2η αίθουσα του Πάνθεον στην Δημ. Γούναρη και Κανακάρη στην Πάτρα. Μετά το «Amerika Square» με τον Γιάννη Στάνκογλου που πρόβαλλε έως και την Τετάρτη 29/3 και ακούσαμε καλά λόγια για το θέμα και την κινηματογράφηση του (κρίμα που εμπορικά κινήθηκε σχετικά μέτρια κόβοντας το τετραήμερο της πρεμιέρας του σε 13 αίθουσες κοντά στα 1800 εισιτήρια) το Πάνθεον προβάλλει από την Πέμπτη 30/3 την Γαλλοβελγική ταινία «Το Άγνωστο Κορίτσι/La Fille Inconnue», μία κοινωνική ταινία παραγωγής 2016 και διάρκειας 106 λεπτών, σε σκηνοθεσία των αδελφών Νταρντέν, του Ζαν-Πιέρ και του Λικ Νταρντέν.

Παίζουν οι Αντέλ Ενέλ, Ζερεμί Ρενιέ, Ολιβιέ Μπονό, Λούκα Μινέλα.

Μια νεαρή γιατρός δεν ανοίγει σε κάποιον που χτυπά το κουδούνι του ιατρείου της μετά το πέρας του ωραρίου στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Το επόμενο πρωί μαθαίνει πως επρόκειτο για μια άγνωστη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή, κάτι που την αναγκάζει να ξεκινήσει μια προσωπική έρευνα για την ταυτότητα και τα αίτια του θανάτου της.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, πρόκειται για καλογραμμένο, μεστό κοινωνικό σινεμά ιδεών και χαρακτήρων από τους πάντα φερέγγυους Νταρντέν, οι οποίοι εδώ επαναλαμβάνουν με στιλάτη αξιοπρέπεια τον εαυτό τους. Λιγότερο ευρηματικοί από άλλες φορές, αλλά εξίσου τίμιοι, ευαίσθητοι και συγκινητικοί, αναζητούν την ελπίδα σε έναν συννεφιασμένο, βαρύθυμο κόσμο που φοβάται να συνδιαλεχθεί με το άγνωστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νταρντέν, έχουν βραβευτεί με δύο Χρυσούς Φοίνικες στο Φεστιβάλ των Καννών για τα φιλμ τους «Ροζέτα» και «Το Παιδί». Θεωρούνται, όπως έγραψε το Αθηνόραμα, αυτοί που όρισαν τη μοντέρνα έννοια του κοινωνικού δράματος και επηρέασαν περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον, όσους νέους σκηνοθέτες επιμένουν ρεαλιστικά και ανθρωποκεντρικά.

Η ταινία τους «Το Άγνωστο Κορίτσι» που ήδη παίζεται στην Αθήνα από τις 16 Μαρτίου 2017 σε διανομή της Seven Films και έχει κόψει πάνω από 7.000 εισιτήρια, είχε συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών το Μάιο του 2016.

Το σάιτ flix.gr με τη σειρά του έγραψε πως η πανανθρώπινη καρδιά των αδελφών Νταρντέν είναι γνωστή και χτυπά ακόμα δυνατά. Οι Βέλγοι σεναριογράφοι και σκηνοθέτες που πάνω από 15 χρόνια υπογράφουν μικρά και μεγάλα αριστουργήματα (από την «Υπόσχεση» και το «Γιο», μέχρι το «Παιδί με το Ποδήλατο» και το πρόσφατο «Δύο Μέρες, Μια Νύχτα» με την υποψήφια για Όσκαρ Μαριόν Κοτιγιάρ που είχαμε δει στην Πάτρα από την Κινηματογραφική Λέσχη) χρησιμοποιούν ένα κατεπείγον νεορεαλιστικό σινεμά για να ανοίξουν έναν βαθύτατα πολιτικό, ουμανιστικό διάλογο για τους συνανθρώπους μας στο περιθώριο - οικονομικό, κοινωνικό, φυλετικό.

Οι ώρες προβολής του φιλμ «Το Άγνωστο Κορίτσι» στο Πάνθεον είναι στις 20.00 και στις 22.00 έως και την Τετάρτη 5/4/2017.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture