Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μπύρα Μάμος: Ήδη ξανακυκλοφορεί στην γενέτειρά της, την Πάτρα - Τι ειπώθηκε στην επίσημη παρουσίαση

Μπύρα Μάμος: Ήδη ξανακυκλοφορεί στην γεν...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Να ξαναγίνει πάλι η αγαπημένη μας

«Αρωματική, πικρή και ξανθιά, ξαναζεί στην ίδια πόλη με την ίδια συνταγή»: Η επίσημη παρουσίαση της επανακυκλοφορίας της ιστορικής πατρινής μπύρας Μάμος από τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπύρας, την Αθηναική Ζυθοποιία, έγινε το μεσημεράκι της Πέμπτης στους νοσταλγικούς και αρχοντικούς χώρους του King George στην πλατεία Γεωργίου συγκεντρώνοντας πλήθος δημοσιογραφικού κόσμου. Ένα θρυλικό προϊόν, με αυθεντικό και χαρακτηριστικό vintage σήμα, συνυφασμένο με την αλλοτινή  βιομηχανική Πάτρα της ακμής της σταφίδας και της ποτοποιίας, ξαναγεννιέται, ξαναρχίζοντας το αξέχαστο γευστικό ταξίδι, με αφετηρία το μακρινό 1876.

Η Pils ΜΑΜΟΣ, με 5 % αλκόολ, θα παράγεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα και μέσω της τεχνογνωσίας και του δικτύου διανομής της εταιρείας, είναι αρχικά διαθέσιμη στην πόλη μας και σύντομα θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, ώστε σε δεύτερο στάδιο να κυκλοφορήσει και πανελλαδικώς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναικής Ζυθοποιίας κ. Ζωούλης Μηννά μίλησε στην επίσημη παρουσίαση για ένα σπουδαίο και φιλόδοξο εγχείρημα, έναν σταθμό για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Πάτρας. «Με τους απογόνους του Λορέντζου Μάμου ως θεματοφύλακες της κληρονομιάς της και τηρώντας τις αξίες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία, η μπύρα Μάμος επιστρέφει. Είναι ξανά εδώ στην παραγωγή και αυτό είναι μια ιστορική στιγμή για μας» τόνισε. «Είναι μια ακόμη απόδειξη των στενών μας δεσμών με την πόλη της Πάτρας, η οποία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της εταιρείας μας» ανέφερε επίσης. «Η αγορά είναι σε ύφεση, αλλά θα την ξαναμεγαλώσουμε» συμπλήρωσε.

Μια ξεχωριστή βραδιά σε ρυθμό 20’s από τους Grooving High χθες βράδυ στην Ποικίλη Στοά - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

Παναγής Μάμος, Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος Δ.Σ. - Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων - Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Παναγής Μάμος, Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων ...

Παναγής Μάμος, Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος Δ.Σ. - Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων - Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μάμος, κ. Παναγής Μάμος μίλησε για μια ημέρα μνήμης, ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης και ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα. Εξήγησε πως πρόκειται για μια συνεργασία σε οικογενειακό κλίμα, που τιμά  μια πολυβραβευμένη πορεία 100 χρόνων. «Θέλουμε η μπύρα Μάμος να γίνει πάλι η αγαπημένη μας, να γίνει η πρώτη επιλογή των φίλων του ζύθου» είπε.

*Μετά τις ομιλίες ακολούθησε προβολή για τη διαδρομή της μπύρας Μάμος. Μοιράστηκε «εφημερίδα» με παλιά δημοσιεύματα, αφίσες και βέβαια προσφέρθηκε πολύ μπύρα στους καλεσμένους. Αίσθηση έκανε η αφήγηση του συμπολίτη δημοσιογράφου Δημήτρη Αβραμίδη, ο οποίος αφηγήθηκε τα δικά του βιώματα ως μικρός εργαζόμενος στη ζυθοποιία Μάμος για ένα δίμηνο.

 

Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΜΑΜΟΣ

Το 1876 ο Λορέντζος Μάμος ίδρυσε το ζυθοποιείο του στην Πάτρα, για να ακολουθήσει μια πορεία 100 χρόνων γεμάτη βραβεία και διακρίσεις. Ο γιος του, Πέτρος Μάμος, ήταν ο πρώτος διπλωματούχος Έλληνας ζυθοποιός, που έδωσε νέα πνοή στην ελληνική ζυθοποιία. Εισήγαγε εξαιρετικές ποικιλίες βύνης, λυκίσκου και μαγιάς από τη Γερμανία και την Τσεχία και εξέλισσε τις παραδοσιακές συνταγές με δικές του τεχνικές. Το στοιχείο της μπύρας ΜΑΜΟΣ που τη χαρακτηρίζει σε αυτό το πέρασμα των χρόνων είναι η παραδοσιακή απλότητα και η αυθεντικότητα, σε συνδυασμό με την ανώτερη ποιότητα και γεύση της. Ο Πέτρος Μάμος είχε προσαρμόσει την μπύρα στην ελληνική κουζίνα και τις ελληνικές προτιμήσεις. Ήταν μια μπύρα που έβρισκε κάποιος στη Μεγάλη Βρετάνια, αλλά και στο μεγαλύτερο ζυθοπωλείο της Αθήνας. Μια ελληνική μπύρα που εξάγονταν στο εξωτερικό και ήταν το πρώτο ελληνικό προϊόν ζύθου το οποίο έλαβε διεθνή βραβεία: χρυσό βραβείο αγνότητας και γεύσης στη Διεθνή Έκθεση της Τεργέστης το 1898, Δίπλωμα Τιμής μετά Χρυσού Μεταλλίου στη Διεθνή έκθεση Αθηνών.

 

Η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΑ

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπύρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 50 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Dark, Amstel Radler, Amstel Free, Heineken, Αλφα, Αλφα Strong, Aλφα Weiss, Fischer, Βίος 5, Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, καθώς και το φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη. Παράλληλα, εισάγει γνωστές μάρκες μπύρας μεταξύ των οποίων οι: Affligem, Sol, Mc Farland, Erdinger, , Murphy’s, Duvel, Chimay καθώς και το μηλίτη Strongbow. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης στη Λαμία. Παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 26 χώρες και στις 5 ηπείρους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight