Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν οδεύει προς τον προεδρικό θώκο της χώρας

Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν οδεύει προς το...

Αυτό καταδεικνύουν δύο δημοσκοπήσεις

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν οδεύει προς τη νίκη και την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον α΄ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας τον επόμενο μήνα, ενώ εμφανίζεται το φαβορί και για τον τελικό γύρο της 7ης Μαΐου, όπου θα επικρατήσει της αντιπάλου του, της υποψηφίας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, κατέδειξε σήμερα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe. Ο Μακρόν θα εξασφαλίσει το 25,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, την 23η Απριλίου, ενώ η Λεπέν θα συγκεντρώσει 24%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFM TV.

Τα ποσοστά και των δύο υποψηφίων κατέγραψαν πτώση 0,5% σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση του Elabe, πριν από μια εβδομάδα.

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι το ποσοστό του κεντροδεξιού Φρανσουά Φιγιόν αυξήθηκε κατά 18% από 17%. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση που καταγράφεται από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο για την αργομισθία μελών της οικογένειάς του.

Το ποσοστό αυτό δεν είναι ωστόσο επαρκές προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τον β΄ γύρο του Μαΐου.

Εκεί ο Μακρόν εμφανίζεται να επικρατεί με ποσοστό 63% των ψήφων έναντι 37% της Μαρίν Λεπέν.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 28ης- 29ης Μαρτίου. Ο αριστερός υποψήφιος Ζαν-Λικ Μελανσόν δείχνει να ενισχύεται, καθώς το ποσοστό του στον πρώτο γύρο ανέρχεται σε 15%, αυξημένο σε σύγκριση με το 13,5% πριν από μία εβδομάδα.

Αντιθέτως ο Σοσιαλιστής υποψήφιος Μπενουά Αμόν βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται στο 10% από 11,5%.

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση του Ifop Fiducial, καταδεικνύει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα επικρατήσει με 26% (+0,5%) στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ η Μαρίν Λεπέν θα εξασφαλίζει ποσοστό 25,5% (+0,5%).

Στον τελικό γύρο ο κεντρώος υποψήφιος θα είναι ο νικητής συγκεντρώνοντας 60% έναντι 40% της Λεπέν.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις