Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα τμήματα της Ολυμπίας Οδού που δεν θα είναι έτοιμα μέχρι την επόμενη εβδομάδα - Τι θα "εμποδίσει" τις ...ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο

Τα τμήματα της Ολυμπίας Οδού που δεν θα ...

Άγνωστη ακόμη η ημερομηνία των εγκαινίων

Πέντε ανοιχτά … εργοτάξια στην Κορίνθου – Πατρών με την παράδοση σε λίγες ημέρες στην κυκλοφορία του λειτουργικού τμήματος του αυτοκινητόδρομου. Για τέσσερα από αυτά (Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα, Ρίο) είχε προβλεφθεί η καθυστέρηση παράδοσης στη συμφωνία των εργολάβων με την Ολυμπία Οδό ενώ ένα ακόμη, στο Καμάρι, καθυστέρησε λόγω των αρχαιολογικών ανασκαφών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στα συγκεκριμένα σημεία, θα διεξάγεται μέσα από τη νέα εθνική οδό, εκτός από το πρώτο (Καμάρι), όπου θα περνάει μέσα από την «εγκαταλειπόμενη» χάραξη του δρόμου. Οι μικρές αυτές παρακάμψεις είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στη διαχείριση της κυκλοφορίας, καθώς οι οδηγοί θα εισέρχονται σε έναν νέο αυτοκινητόδρομο με την ανάλογη προσδοκία ταχείας μετακίνησης.

Ωστόσο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, καθώς η χρηματοδότηση του έργου (και) από το προηγούμενο ΕΣΠΑ επιβάλλει ο δρόμος να παραδοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος Μαρτίου.

Ποιο συγκεκριμένα από την παράδοση του Σαββάτου θα εξαιρεθούν:

* 1 χλμ. στην περιοχή Καμαρίου (36,1ο- 37,1ο χλμ.). Το μόνο σημείο που δεν προβλεπόταν στη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου και καθυστέρησε επειδή άργησε η ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών.

* 2 χλμ. στην περιοχή Δερβενίου (51,1ο χλμ- 53,1ο χλμ). Πρόκειται για σημείο συνάντησης με τη σιδηροδρομική γραμμή.

* 2,5 χλμ. στην περιοχή Καμαρών (95,5ο – 98ο χλμ). Επίσης σημείο συνάντησης με τη σιδηροδρομική γραμμή.

* 1,2 χλμ. στα Αραχωβίτικα (110,7ο – 112ο χλμ).

* Ορισμένοι κλάδοι του κόμβου Ρίου (117,4ο – 119,4ο χλμ.).

Σε ο,τι αφορά στην ημερομηνία των εγκαινίων, αυτή δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού σχετικά με το πότε θα μπορέσει να παρευρεθεί ο κ. Τσίπρας.

Ο Υπουργός Υποδομών πάντως πριν από λίγες ημέρες είχε προαναγγείλει εγκαίνια μετά…ούζου στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας τη Μεγάλη Πέμπτη.

Σπίρτζης: Παραδίδεται πριν το Πάσχα η Πατρών-Koρίνθου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις