Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Πατρέων: Περάστε από το ταμείο να πληρωθείτε – Σε ποιους επιστρέφει λεφτά, ποιοι δεν πάνε να τα πάρουν

Δήμος Πατρέων: Περάστε από το ταμείο να ...
Βγενόπουλος Φάνης

Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη οι κάτοικοι της Ξερόλακας και του Βιολογικού

Τα χρήματα που κατέβαλλαν οι δημότες της Πάτρας, οι οποίοι κατοικούν γύρω από το ΧΥΤΑ της Ξερόλακας και του Βιολογικού Καθαρισμού στις Ιτιές, αρχίζει να επιστρέφει ο Δήμος της Πάτρας.  Υπενθυμίζεται ότι ήδη από πέρσι, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 305 οικογένειες που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές, λόγω της επιβάρυνσης που προκαλούν στην καθημερινή ζωή τους, η λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και του Βιολογικού.

Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ, από την 1η Μαρτίου 2016, και ο Δήμος επιστρέφει τα χρήματα των δημοτικών τελών που έχει εξοφληθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα.

Ήδη, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων, αποφασίστηκε να επιστραφεί σε 47 οικογένειες το ποσό των 3.112,42 ευρώ. Πρόκειται για ποσά της τάξης από 12 έως και 226 ευρώ, με τους περισσότερους να τους επιστρέφονται ποσά από 30 έως 50 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν από το Δήμο σε λίγες ημέρες, ώστε να περάσουν από το Ταμείο και να τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Οι παραπάνω οικογένειες έχουν ήδη απαλλαγεί των δημοτικών τελών και λαμβάνουν λογαριασμούς της ΔΕΗ, με μηδενικό ποσό χρέωσης, όπου αναγράφεται στο σημείο «Χρεώσεις ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΥ».

Εκείνο, ωστόσο, που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως ενώ, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαλλαγής των δημοτικών χρεών αφορά 305 οικογένειες που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές, δεν έχουν ανταποκριθεί όλοι στο κάλεσμα.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί εγγράφως και έχουν κληθεί να προσκομίσουν στο Δήμου αντίγραφα των εξοφλημένων λογαριασμών της ΔΕΗ από 1η Μαρτίου του 2016 μέχρι σήμερα.

Από τη δημοτική Αρχή καλούνται οι δικαιούχοι της απαλλαγής να προσέλθουν στα γραφεία του Δήμου στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών (ΤΑΠ), της Διεύθυνσης Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας (Μαιζώνος 147, 1ος όροφος και κατά τις ώρες, 9 π.μ. έως 1 μ.μ.) με αντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ, προκειμένου να καταχωρηθεί πλήρως η απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη και να τους επιστραφούν τα χρήματα που ήδη έχουν πληρώσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις