Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Tι κοινό έχει το graffiti της Γεροκωστοπούλου με αυτό του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια! - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Tι κοινό έχει το graffiti της Γεροκωστοπ...

Δυο πανέμορφες street art δημιουργίες

Το graffiti-έμβλημα στο γήπεδο των Σεπολιών που απεικονίζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το "σκαθάρι" στον τοίχο δίπλα από τις σκάλες της Γεροκωστοπούλου στην Πάτρα έχουν ένα κοινό. Τον δημιουργό τους.

Ο λόγος για τον Same84 που έκανε όλη την Ελλάδα να χαζέψει τον "Γιάννη Αντετοκούνμπο" στο γήπεδο όπου ο all star παίχτης του nba έκανε τα πρώτα του μπασκετικά καρφώματα, στα Σεπόλια.

Ο Same 84 ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα ''Urban act'', με τα υπόλοιπα μέλη της οποίας έφτιαξαν το πανέμορφο graffiti της Γεροκωστοπούλου. Πριν από έναν περίπου χρόνο μάλιστα συμμετείχε στο Street Art Festival που έγινε στην Πάτρα. Φέτος λόγω και του εντυπωσιακού του graffiti για τον ''greek freak’’ μίλησε στην lifo για την street art και την προσωπική του διαδρομή.

Η συνέντευξη του Same84 στη lifo:

— Τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ αν θέλω να γίνω κάτι - το άφησα να με πάει από μόνο του. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι δε μου άρεσε καθόλου το εκπαιδευτικό σύστημα των σχολείων κι αυτό με απέτρεψε απ' το να αγαπήσω το διάβασμα. Από μικρός το είχα ρίξει στη ζωγραφική. Μου άρεσε να σχεδιάζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ειδικά όμως πριν ξεκινήσω το γυμνάσιο είχε γίνει ανεξέλεγκτη η αγάπη μου για τη δημιουργία.

— Πότε κατάλαβες ότι είσαι καλός στο σχέδιο; Το σπούδασες κάπου;

Ακόμα δεν το έχω καταλάβει είναι η αλήθεια! Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσπαθώ πολύ ακόμα να εξελιχτώ, μέσω της εξάσκησης. Τις σπουδές μου τις σταμάτησα στο επίπεδο του IEK, όταν άρχισα να καταλαβαίνω ότι προτιμάω να το παλεύω από μόνος μου με το δικό μου τρόπο.     O Γιώργος Μαυρίδης αποφάσισε, τελικά, να μιλήσει όπως πρέπει

— Πώς έμοιαζαν τα πρώτα σου έργα στους δρόμους;

Χάλια! (γέλια) Όταν ξεκίνησα να ζωγραφίζω στους δρόμους δεν είχαμε πολλές γνώσεις. Δεν υπήρχε ίντερνετ κι ήταν πολύ δύσκολο να εκπαιδευτεί κάποιος - ήθελε 100 φορές περισσότερη προσπάθεια από τώρα. Δεν ξέραμε σε τι επίπεδο ήταν οι υπόλοιποι graffiti artists, ψάχναμε πάρα πολύ για να βρούμε ωραία γκραφίτι έτσι ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να καταλάβουμε σε ποιο επίπεδο ήμασταν.  Στην αρχή ξεκίνησα κάνοντας tags, σαν αυτά που βλέπουν και κράζουν όλοι σήμερα, αλλά όλα από εκεί ξεκινάνε. Tags στους δρόμους και σιγά σιγά κάτι ακόμα πιο πολύπλοκο, και μετά ακόμη περισσότερο κλπ. Το πρώτο μου γκραφίτι το έκανα στο σχολικό συγκρότημα που πήγαινα γυμνάσιο, στην Καλλιθέα, το 1996.

— Τι σου αρέσει τώρα να φτιάχνεις; Τι σε εμπνέει;

Μου αρέσει να απεικονίζω την καθημερινότητά μου. Στα έργα μου έχω πολύ έντονα τα ποπ αστικά στοιχεία: από ένα πολύ όμορφο sneaker που θα δω ή ένα tattoo πάνω σε κάποιον, ως μια πολύ όμορφη εικόνα που θα εμπνευστώ απ' την πόλη που ζω καθημερινά. Συνήθως στα έργα μου κρύβω και κάποια μηνύματα. Λόγω των έντονων χρωμάτων και των ευχάριστων χαρακτήρων που σχεδιάζω, δε θα μπορέσει κάποιος να παρατηρήσει εύκολα τα μηνύματα, αλλά μου αρέσει αυτό το παιχνίδι.

— Πιστεύεις ότι η Αθήνα έχει καλή street art;

Έχει κάνει σημαντικά άλματα, όσο κι αν δε βοηθάνε οι συνθήκες. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια Ελλάδα που ζει στην κρίση εδώ και πολλά χρόνια, και μια Αθήνα που ο Δήμαρχός της είναι ταγμένος ως ANTI-GRAFFITI, αψηφώντας τις ανάγκες των νέων που τυγχάνει να βρίσκονται σε σε πολύ υψηλό επίπεδο από τεχνικής απόψεως.  Παρ' όλα αυτά, αγνοώντας τις δυσκολίες, τα "παιδιά" απ' την Αθήνα αναγνωρίζονται και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight