Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Το παιδί μου θέλει να φορέσει φακούς επαφής! Τι πρέπει να γνωρίζω;

Το παιδί μου θέλει να φορέσει φακούς επα...

*ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (Οπτικός-Οπτομέτρης)

Αν προβληματίζεστε για το αν το παιδί σας είναι έτοιμο να φορέσει φακούς επαφής, είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε ότι η ηλικία, δεν είναι αυτή που παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, όσο τα κίνητρα και η υπευθυνότητα που επιδεικνύει το ίδιο το παιδί.

Σε μία εποχή που η εξέλιξη της τεχνολογίας, μας παρέχει βελτιωμένα υλικά με πλήθος παραμέτρων που μπορούν να καλυφθούν για την κάθε περίπτωση, η χρήση των φακών επαφής αποτελεί έναν ουσιώδη τρόπο διόρθωσης της όρασης, εξυπηρετώντας πολλές φορές καλύτερα απ’ ότι η χρήση των γυαλιών.

Ποια είναι τα οφέλη των φακών επαφής;

Οι φακοί επαφής προσφέρουν μεγαλύτερο οπτικό πεδίο σε σχέση με τα γυαλιά οράσεως, καλύτερη περιφερική όραση χωρίς ενοχλητικές παραμορφώσεις, απαλλαγή από το βάρος και την αστάθεια του σκελετού και ελευθερία κινήσεων. Επιπλέον συμβάλλουν θετικά στην ψυχολογία των παιδιών, καθώς η συμμετοχή τους σε περισσότερες δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς, οδηγεί στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και ενισχύει την ικανοποίηση και την αυτοπεποίθησή τους.

Γιατί είναι απαραίτητος ο ρόλος του εξειδικευμένου εφαρμοστή φακών επαφής;

Ο εξειδικευμένος εφαρμοστής είναι εκείνος που θα κάνει την απαραίτητη επισκόπηση οφθαλμικής υγείας και τις απαιτούμενες μετρήσεις, ώστε να βρεθεί ο καταλληλότερος φακός που θα παρέχει ποιοτική όραση, οφθαλμική υγεία και άνετη εφαρμογή. Στη συνέχεια ο εφαρμοστής είναι αυτός ο οποίος θα εκπαιδεύσει το νεαρό χρήστη, δίνοντας οδηγίες για το σωστό χειρισμό, τη φροντίδα και τη συντήρηση των φακών επαφής, τη συχνότητα αντικατάστασης, τη χρήση του κατάλληλου διαλύματος καθαρισμού και κυρίως την ενημέρωση σχετικά με τις πιθανές επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν. Εφόσον δοθεί έμφαση στη σωστή καθοδήγηση και τους συχνούς επανελέγχους, μπορούν και οι νέοι χρήστες να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα πλεονεκτήματα των φακών επαφής, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους.

Διαθέτουν τα παιδιά την υπευθυνότητα που απαιτείται για τη χρήση φακών επαφής;

Παρά τις επιφυλάξεις των ενηλίκων για την ικανότητα των παιδιών να διαχειριστούν τους φακούς επαφής, η ευκολία με την οποία υιοθετούν άμεσα τα νέα επιτεύγματα της τεχνολογίας κάθε φορά μας εκπλήσσει! Εφόσον υπάρχει η επιθυμία και η ανάγκη, τα παιδιά φαίνονται διατεθειμένα να ακολουθήσουν τις οδηγίες του εφαρμοστή. Σχετικές έρευνες αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που καθοδηγούνται σωστά από νεαρές ηλικίες, εμφανίζονται πιο συμμορφωμένα και υπεύθυνα ως ενήλικοι χρήστες.

Στην παιδική και εφηβική ηλικία, η σωστή διόρθωση και αποκατάσταση της όρασης αποτελεί ζήτημα θεμελιώδους σημασίας για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του οπτικού συστήματος, αλλά και την ικανότητα των παιδιών να δραστηριοποιούνται στο κοινωνικό περιβάλλον. Η εφαρμογή φακών επαφής και η ασφαλής χρήση τους, ενισχύει την αυτοπεποίθηση των νεαρών χρηστών, εμπλουτίζει τις δραστηριότητές τους και οδηγεί στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, ικανών να αλλάξουν όχι απλώς την καθημερινότητά τους, αλλά ολόκληρη τη ζωή τους!

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τις επιλογές που υπάρχουν και δείτε τους φακούς επαφής από μία…ασφαλή Οπτική Γωνία!

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ακρωτηρίου 143, Πάτρα

Τ: 26111 22284

F: Οπτική Γωνία

*Ευχαριστούμε τη Μαρία Μητροπούλου,

Οπτικό-Οπτομέτρη, MSc, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος

ειδίκευσης από το Ινστιτούτο Οπτικής και Όρασης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

https://www.facebook.com/OptikiGonia

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being