Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα παιδιά των υπαλλήλων του ΥΕΘΑ θα σπουδάζουν δωρεάν στο ΕΑΠ; Ο πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου μιλά στο thebest.gr και βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Τα παιδιά των υπαλλήλων του ΥΕΘΑ θα σπου...
Βγενόπουλος Φάνης

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία…»

Αίτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να σπουδάζουν οι υπάλληλοι αλλά και τα παιδιά τους, κατ’ εξαίρεση και δωρεάν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έχει απευθύνει ο Σύλλογος των Υπαλλήλων του Υπουργείου της Αχαΐας. Μάλιστα, οι συνδικαλιστές είχαν, στα μέσα Μαρτίου, συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΑΠ Βασίλη Καρδάση για το θέμα.

Απάντηση στο αίτημα του Συλλόγου δεν έχει δοθεί, επίσημα τουλάχιστον, από την ηγεσία του Υπουργείου, ωστόσο το πρωί της Τρίτης ο Τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας με ανακοίνωσή του, όχι μόνο στηρίζει το αίτημα του συλλόγου υπαλλήλων του ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Αχαΐας, αλλά καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τη διοίκηση του Ανοικτού Πανεπιστημίου να το αποδεκτούν.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Βασίλη Καρδάση για το θέμα, ο οποίος διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως το ΕΑΠ θα επιτρέψει τη δωρεάν φοίτηση των υπαλλήλων του Υπουργείου Αμύνης και των παιδιών τους.

«Δεν υπήρξε καμία τέτοια συζήτηση. Εμείς δεν μπορούμε και δεν κάνουμε τέτοιου είδους συμφωνίες, εκτός εάν θέλει το Υπουργείο Άμυνας να πληρώσει εξ’ ολοκλήρου τα δίδακτρα των σπουδαστών», μας εξήγησε ο κ. Καρδάσης, τονίζοντας πως εάν συναινούσε: «Δεν θα μπορούσα να αντικρύσω τους 40 χιλιάδες σπουδαστές του Ανοικτού Πανεπιστημίου, πολλοί εκ των οποίων είναι άνεργοι ή και πένονται και παρ’ όλα αυτά πληρώνουν δίδακτρα, έστω και μειωμένα».

Όπως ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου το μόνο θέμα που μπαίνει στο τραπέζι της συζήτησης με το Υπουργείο Άμυνας είναι η συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπως συμβαίνει και με άλλα υπουργεία, τα οποία δίνουν υποτροφίες διδάκτρων στους εργαζομένους τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Καρδάσης, επειδή το Ανοικτό Πανεπιστήμιο παρέχει εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας για μείωση των διδάκτρων σε περίπτωση που μαζικά θα φοιτούσαν ένστολοι, μόνιμοι και έφεδροι. Αλλά μέχρι εκεί…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις