Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ριζούλη για την προσωρινή σύνταξη σε ΑμεΑ

Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέ...

Με θέμα ''Απονομή προσωρινής σύνταξης - ειδικής συνταξιοδοτικής προστασίας σε άτομα με αναπηρία''

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης προς την κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης με θέμα ''Απονομή προσωρινής σύνταξης - ειδικής συνταξιοδοτικής προστασίας σε άτομα με αναπηρία''. Η ερώτηση συνυπεγράφη από 70 βουλευτές.

Το ερώτημα αφορά την δυνατότητα απονομής προσωρινής σύνταξης αναπηρίας κατά το χρονικό διάστημα από την κατάθεση του αιτήματος μέχρι την οριστική διεκπεραίωση του και τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την ειδική προστασία των ατόμων με αναπηρία κατά την συνταξιοδοτική διαδικασία σύμφωνα με τη Συνταγματική επιταγή.

Αναλυτικά:

«ΘΕΜΑ:  Απονομή προσωρινής σύνταξης - ειδικής συνταξιοδοτικής προστασίας σε άτομα με αναπηρία

Η απονομή του δικαιώματος οριστικής σύνταξης σε άτομα με αναπηρίες ακολουθεί μια διαδικασία με εξέταση πολλών δικαιολογητικών που προσθέτει καθυστέρηση στην αναγνώριση του δικαιώματος. Η χρονική διαδικασία υπερβαίνει τον ένα χρόνο.

Οι συμπολίτες μας με αναπηρίες όμως δεν έχουν κανέναν άλλο πόρο και αναγκαστικά εξαρτώνται από μέλη της οικογένειας τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που οι οικογένειες δεν μπορούν να συντηρούν τα αδύνατα μέλη τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βιοποριστούν και να καλύψουν τα βασικά έξοδα που απαιτούνται λόγω και των προβλημάτων υγείας που τους ταλαιπωρούν.

Δεδομένης και της Συνταγματικής προστασίας των ατόμων με αναπηρίες στο άρθρο 21 του Συντάγματος που επιβάλλει στο κράτος να μεριμνά με ειδική φροντίδα γι αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας καθώς και να λαμβάνει ειδικά μέτρα για την προστασία τους.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός.

- Υπάρχει η δυνατότητα για όσους καταθέτουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά αναπηρίας να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη αναπηρίας, κατά το χρονικό διάστημα από την κατάθεση του αιτήματος μέχρι την οριστική διεκπεραίωση του;

- Ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν για την ειδική προστασία των ατόμων με αναπηρία κατά την συνταξιοδοτική διαδικασία ώστε να εξετάζονται οι αιτήσεις τους με κάποια προτεραιότητα για να προστατεύονται αποτελεσματικά;

Οι συνυπογράφοντες βουλευτές

Ριζούλης Ανδρέας Αθανασίου Αθανάσιος Ακριώτης Γεώργιος Αναγνωστοπούλου Αθανασία Αντωνίου Χρήστος Αυλωνίτου Ελένα Βαγιωνάκη Βάλια Βάκη Φωτεινή Βαρδάκης Σωκράτης Βέττας Δημήτριος Βράντζα Παναγιώτα Γεννιά Γεωργία Γιαννακίδης Στάθης Γκάρα Αναστασία Γκιόλας Γιάννης Δημαράς Γεώργιος Δρίτσας Θεόδωρος Εμμανουηλίδης Δημήτριος Ζεϊμπέκ Χουσεϊν Ηγουμενίδης Νίκος Θεοφύλακτος Ιωάννης Θεωνάς Ιωάννης Θραψανιώτης Μανόλης Καββαδία Αννέτα Καϊσας Γεώργιος Κατσαβρία – Σιωροπούλου Χρυσούλα Καραγιαννίδης Χρήστος Καματερός Ηλίας Καρασαρλίδου Φρόσω Kαρά Γιουσούφ Αϊχάν Καστόρης Αστέριος Κοζομπόλη Γιώτα Κυρίτσης Γεώργιος Λάππας Σπύρος Μανιός Νίκος Μάρδας Δημήτρης Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος Μηταφίδης Τριαντάφυλλος Μιχελής Αθανάσιος Μιχελογιαννάκης Ιωάννης Μορφίδης Κωνσταντίνος Μουμουλίδης Θέμης Μπαλωμενάκης Αντώνης Μπαλτάς Αριστείδης Μπάρκας Κώστας Μπαλαούρας Γεράσιμος Ντζιμάνης Γιώργος Ξυδάκης Νικόλαος Παπαηλίδου Γεώργιος Παπαδόπουλος Νίκος Παπαδόπουλος Σάκης Παπαδόπουλος  Χριστόφορος Παπαφιλίππου Γεώργιος Πάλλης Γεώργιος Παυλίδης Κώστας Πρατσόλης Αναστάσιος Ρίζος Δημήτρης Σαρακιώτης Ιωάννης Σπαρτινός Κώστας Στέφος Γιάννης Συρμαλένιος Νικόλαος Σταματάκη Ελένη Σταμπουλή Αφροδίτη Συρίγος Αντώνης Τελιγιορίδου Ολυμπία Τζαμακλής Χάρης Τριανταφύλλου Μαρία Τσίρκας Βασίλειος Τσόγκας Γιώργος Χριστοδουλοπούλου Αναστασία Ψυχογιός Γεώργιος. »

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ανδρέας Ριζούλης είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις