Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Εικόνες που ίσως να μην έχετε ξαναδεί - Η Πάτρα του 1955 και το ρημαγμένο από το σεισμό Αργοστόλι- ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες που ίσως να μην έχετε ξαναδεί - ...

Από την ταινία "τα κόκκινα τριαντάφυλλα"

Πάτρα 1955. Ο σιδηροδρομικός σταθμός, το λιμάνι, η πλατεία Τριών Συμμάχων, τα Ψηλαλώνια και το Πρεβαντόριο στη συνοικία Διάκου. Εικόνες μιας άλλης εποχής, τότε που η πόλη προσπαθούσε όπως όλη η χώρα να μαζέψει τα συντρίμμια της προηγούμενης δεκαετίας και του πολέμου.

Στο μελόδραμα «τα κόκκινα τριαντάφυλλα» που σκηνοθέτησε ο Κώστας Ανδρίτσος πρωταγωνιστεί η Αχαϊκή πρωτεύουσα και οι κάτοικοί της.

Στα πιο σημαντικά στοιχεία της ταινίας και τα αυθεντικά πλάνα από τον καταστροφικό σεισμό του 1953 στη Κεφαλλονιά καθώς και εικόνες από το ισοπεδωμένο Αργοστόλι!

*Βιντεο από την ομάδα "patras photos Videos Πάτρα Εικόνα Ήχος Τέχνη".

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Μια ρομαντική κοπέλα από την Κεφαλλονιά, η Αυγή Μολφέτα, είναι φοιτήτρια στην Αθήνα και ερωτευμένη με έναν γοητευτικό σπουδαστή του Ωδείου, τον Τάκη Δρίγο. Όταν ο αυστηρών αρχών θείος της μαθαίνει το δεσμό της, γράφει στον πατέρα της κι αυτός την καλεί να επιστρέψει αμέσως στο Αργοστόλι. Εκεί προσπαθεί να την παντρέψει με έναν ντόπιο εύπορο νέο, αλλά η Αυγή του μιλάει για τον Τάκη κι εκείνος αποφασίζει να τον γνωρίσει. Κατεβαίνει στην Αθήνα και πηγαίνει σπίτι του, όπου συναντά τη μητέρα του Τάκη και δική του παλιά αγάπη, την οποία εγκατέλειψε, όταν ανακάλυψε πως ήταν μητέρα ενός μικρού παιδιού. Το παιδί αυτό, ο Τάκης δηλαδή, τους ενώνει τώρα, αλλά ο μεγάλος σεισμός στα Επτάνησα ισοπεδώνει το Αργοστόλι. Η μητέρα της Αυγής πεθαίνει και η ίδια τραυματίζεται βαριά, για να υποκύψει αργότερα στο νοσοκομείο της Πάτρας, έχοντας στο προσκεφάλι της τον πατέρα της και τον αγαπημένο της Τάκη.

Ηθοποιοί:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΣΚΟΥΡΑ ΔΑΦΝΗ

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΚΕΛΥ

ΜΗΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΜΠΟΥΧΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΔΙΑΛΥΝΑ ΡΙΚΑ

ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΛΟΛΑ

ΚΑΡΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΑΧΝΙΚΙΑΝ ΝΕΛΛΥ

ΠΑΝΟΥ ΑΝΝΑ

ΜΑΝΤΗΛΑΣ ΤΑΚΗΣ

ΡΑΪΣΗ ΜΥΡΙΕΛΛΑ

ΠΑΤΡΙΚΟΥ ΛΕΛΑ

ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΤΡΑΚΑΔΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight