Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ- Ο ΕΦΚΑ τους παραπέμπει στους ανταποκριτές οι οποίοι όμως… απέχουν

Πάτρα: Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους...

Απίστευτα σκηνικά

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ νυν ΕΦΚΑ από την μέχρι νεωτέρας αποχή των ανταποκριτών ΟΓΑ στους Δήμους όλης της χώρας και στο Δήμο Πατρέων. Μάλιστα άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η περιφερειακή διεύθυνση αγροτών του ΕΦΚΑ, παραπέμπει το κοινό στους ανταποκριτές για να εξυπηρετηθούν, γνωρίζοντας ότι απέχουν των καθηκόντων τους μέχρι να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα και να ενημερωθούν για το μέλλον του θεσμού στα πλαίσια λειτουργίας του ΕΦΚΑ.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι οι αγρότες που θέλουν να εξυπηρετηθούν για τις ανοικτές τους υποθέσεις με τον οργανισμό να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ των υπηρεσιών. Αγανακτισμένοι δε αρκετοί εξ αυτών διερωτώνται γιατί παραπέμπονται στους ανταποκριτές του ΟΓΑ στο Δήμο Πατρέων αφού πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνωρίζουν ότι αυτοί απέχουν, επ’ αόριστον από τα καθήκοντά τους.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν τους συναδέλφους τους στην αποχή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Με αποχή των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. έως ότου καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων τους απάντησε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο εμπαιγμό και την απαξίωση που υφίσταται το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αδιαλείπτως προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες.

Η δημιουργία του Ε.Φ.Κ.Α. ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα της ασφάλισης και οι αρμόδιοι του Ο.Γ.Α. επιχειρούν να «κρυφτούν» πίσω απ’ αυτό, μη ενημερώνοντας τους Ανταποκριτές για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά στο μέλλον του θεσμού, αλλά και γιατί δεν έχουν καταβληθεί ακόμη δεδουλευμένα που οφείλονται από το 2016.

Η ανοχή των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. στους Δήμους έχει ξεπεράσει κάθε όριο απέναντι στην αδιαφορία και την αδιαλλαξία των αρμοδίων. Ο μόνος δρόμος που τους απομένει για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους σε μία εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία, αλλά και μια σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση είναι αυτός των κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται πώς βάσει των διατάξεων της δημιουργίας του Ε.Φ.Κ.Α. οι Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους για θέματα ασφάλισης και συνταξιοδότησης μέχρι την έκδοση του Οργανισμού του Ε.Φ.Κ.Α. και η αποζημίωση των εν λόγω Οργάνων βαρύνει τον προϋπολογισμό του νέου Ταμείου.

Παρόλα αυτά όμως, στην πράξη, έχουν ανακύψει πολλά προβλήματα που αφορούν στους Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α., τόσο στη λειτουργία τους όσο και στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Ειδικά για το τελευταίο δίμηνο του 2016, το οποίο αφορά στον Ο.Γ.Α. σαν φορέα ασφάλισης, αλλά και για το έτος 2017, αφού στον προϋπολογισμό του Ε.Φ.Κ.Α. δεν έχουν προϋπολογιστεί οι δαπάνες που αφορούν τις αποζημιώσεις των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο οι Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. εδώ και τέσσερις μήνες να παρέχουν υπηρεσίες χωρίς να τους καταβάλλεται η προβλεπόμενη αποζημίωση και να ζουν σε καθεστώς αβεβαιότητας, αφού και δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του νέου φορέα και δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα καταβληθούν οι προβλεπόμενες αμοιβές για το διάστημα που είναι απλήρωτοι.

Επισημαίνουμε ότι, το προβλεπόμενο από την παρ.1 του άρθρου 52 του Ν.4387/2016 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα καταρτιστεί ο Οργανισμός του Ε.Φ.Κ.Α., δεν έχει εκδοθεί, ενώ στο σχέδιο του δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σχετική ρύθμιση αναφορικά με τους σημερινούς Ανταποκριτές Ο.Γ.Α.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις