Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελεύθερος με «βραχιολάκι» ο παραολυμπιονίκης που κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρόνου ξενοδόχου

Ελεύθερος με «βραχιολάκι» ο παραολυμπιον...

Υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα

Σε  κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) τέθηκε με απόφαση της Δικαιοσύνης, ο 39χρονος παραολυμπιονίκης που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 47χρόνο ξενοδόχο στο Μοσχάτο. Εισαγγελέας και ανακριτής μετά από μια μαραθώνια απολογία του κατηγορουμένου, έκριναν πως ο 39χροονος ιδιοκτήτης του πρακτορείου του ΟΠΑΠ, εντός του οποίου έγινε το φονικό, έκριναν πως ο κατηγορούμενος μπορεί να επιστρέψει σπίτι του μέχρι τη δίκη.

Όπως γράφει το newsit.gr το όπλο, με το οποίο έγινε το φονικό δεν ανήκε τελικά στο θύμα, αλλά στον κατηγορούμενο Παραολυμπιονίκη, ο οποίος υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο αθλητής και ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο προπονητής του παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος υπεράσπισης, Πέτρος Μαντούβαλος, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την εξέλιξη της δικαστικής διαδρομής. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε απολογούμενο ο όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο Παραολυμπιονίκης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες.

Η υπεράσπιση δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή. Δήλωσε τη λύπη του για αυτό που συνέβη. Το καλύτερο μνημόσυνο, ήταν ότι ο ίδιος υπήρξε ειλικρινέστατος στην απολογία του. Και αυτή να είναι η συγγνώμη του. Ο κατηγορούμενος είπε πως υπήρξε αντιδικία σφορδή, μετά και την προκλητική παρουσία της άλλης πλευράς. Ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να προχωρήσει σε ανθρωποκτονία".

Αφού πέρασε το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ο Βασίλης Τσαγκάρης οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας (27.03.2017) στον ανακριτή για να απολογηθεί. "Είναι δύσκολη στιγμή σεβαστείτε την σας παρακαλώ", είπε στους δημοσιογράφους που ζητούσαν μια δήλωση και τον ρωτούσαν αν το όπλο με το οποίο έγινε το φονικό, ήταν δικό του, όπως έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του.

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις