Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στην Πάτρα ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ με την ιδιότητα του συγγραφέα

Έρχεται στην Πάτρα ο ηθοποιός Αλμπέρτο Ε...

Το Σάββατο στην "Γωνιά του Βιβλίου"

Το Σάββατο 1η Απριλίου 2017 θα έρθει στην Πάτρα ο γνωστός ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ. Θα βρεθεί στο βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου, στην οδό Αγίου Νικολάου 32, από τις 12 έως τις 3 περίπου το μεσημέρι, με την ιδιότητα του συγγραφέα για μία γνωριμία με τους αναγνώστες και φίλους του.

Το μυθιστόρημα «Η πρώτη Κραυγή της Σιωπής» - ''ΣΠΙΘΑ''  είναι μια ονειρική διαδρομή στα σοκάκια της κοσμοπολίτικης Θεσσαλονίκης στις αρχές του 20ου αιώνα, με τη σφραγίδα του Αλμπέρτο Εσκενάζυ από τις εκδόσεις Μονοπάτι.

Είναι το πρώτο βιβλίο μιας πενταλογίας που διατρέχει εκατό χρόνια ιστορίας με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και φόντο ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα που βασίζονται σε ιστορικές καταγραφές.

Πρωταγωνίστρια είναι η Νόνα, η γιαγιά, που με την καταλυτική της παρουσία, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ είναι ηθοποιός, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη όπου και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Αποφοίτησε το 1976 από τη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Από το δεύτερο κιόλας έτος των σπουδών του, ξεκίνησε δυναμικά την καριέρα του στο θέατρο. Όταν πλέον τελείωσε τη σχολή, έλαβε μέρος σε παράσταση στο Ηρώδειο ενώ αμέσως μετά έκλεισε συμβόλαιο με το θίασο της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου για τρία χρόνια.

Στη συνέχεια ο κ. Εσκενάζυ ακολούθησε μία μεγάλη πορεία στο χώρο υποδυόμενος σημαντικούς ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες, βιντεοταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, έχει γράψει το σενάριο σε πολλές άλλες.

Το 2001 έφτιαξε το δικό του χώρο, το “Θέατρο της Μεσογείου”, στο οποίο λειτουργεί και Δραματική Σχολή, όπου διδάσκουν έμπειροι καθηγητές με σπουδαία θητεία στο χώρο τους, όπως η Κατερίνα Χέλμη, η Μαρία Αλιφέρη, ο Γιάννης Καλατζόπουλος στην Υποκριτική, η Έφη Ζαμπέλη στη Χοροκίνηση, η Χαρά Πετρίδου στη Μουσική και το Τραγούδι, ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου στην Ορθοφωνία, ο Αντρέας Θωμόπουλος στον Κινηματογράφο, ο Μιχαλης Σδούγκος στη Σκηνογραφία και Ενδυματολογία, ο Νίκος Μπίνας στα Θεωρητικά καθώς και ο ίδιος.

Είναι παντρεμένος και ο γιος του ασχολείται με φωτιστικές και ηχητικές καλύψεις ενώ η κόρη του είναι ηθοποιός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture