Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το 1ο PatrasScienceFestival είναι γεγονός! Πρωτοπόρες εκδηλώσεις για κάθε ηλικία

Το 1ο PatrasScienceFestival είναι γεγονό...

Από τις 10 έως τις 13 Μαΐου στην Πάτρα

Το 1ο PatrasScienceFestival είναι γεγονός. Μια διοργάνωση όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το επιστημονικό τους project, να κάνουν live πειράματα, διαδραστικά workshop, επιστημονικό θέατρο, εκθέσεις τέχνης ή άλλες δημιουργικές δραστηριότητες.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαρτίου, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.patras-science-festival.gr/news/psf-2017-submission/.

Το PatrasScienceFestival θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά από τις 10 έως τις 13 Μαΐου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο θέατρο Act, στο καφέ «Γέφυρες», στον Συνδετήρα και στο Tagcafé.

Πρόκειται για τις επιτυχημένες διοργανώσεις των ScienceFestivals«AthensScienceFestival», «ThessalonikiScienceFestival» και «MediterraneanScienceFestival» με περισσότερους από 90.000 συμμετέχοντες (μεταξύ των οποίων πάνω από 20.000 μαθητές)

Το κεντρικό θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο: «Ανακαλύψτε την επιστήμη στην καθημερινότητά σας!» και περιλαμβάνει πρωτοπόρες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε κάθε ηλικία με στόχο να αποκαλύψει τη μαγεία της επιστήμης με κατανοητό, διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Οι θεματικές ενότητες του Φεστιβάλ ξεκινούν από τη Φυσική, τη Χημεία, τις Βιοεπιστήμες, τα Μαθηματικά και την Αστρονομία και φτάνουν σε τομείς όπως η Καινοτομία και η Επιχειρηματικότητα, η Ρομποτική, η Ψηφιακή Τεχνολογία, η Ιστορία και η Φιλοσοφία της Επιστήμης και η Τέχνη.

Στο Φεστιβάλ θα υπάρχουν ζώνες στόχευσης: τις καθημερινές, η πρωινή ζώνη είναι αφιερωμένη στις επισκέψεις σχολείων, ενώ η απογευματινή και βραδινή ζώνη θα είναι αφιερωμένες στο ενήλικο κοινό. Το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ θα απευθύνεται στις οικογένειες και το ευρύ κοινό.

Το «PatrasScienceFestival» διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo» και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις