Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λογαριασμούς ρεύματος - σοκ στέλνει η ΔΕΗ στους Πατρινούς καταναλωτές

Λογαριασμούς ρεύματος - σοκ στέλνει η ΔΕ...

Καλούνται να πληρώσουν 500 ευρώ εκκαθαριστικούς λογαριασμούς μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα

Ανάστατοι είναι εκατοντάδες πολίτες στην περιοχή της Πάτρας (όπως έχουμε δει το φαινόμενο είναι πανελλαδικό) από τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ που καταφθάνουν αυτές τις μέρες στα σπίτια και αφορούν την περίοδο κατανάλωσης του πιο βαρύ χειμώνα ίσως των τελευταίων εβδομήντα και πλέον χρόνων, από τις 16 Νοεμβρίου 2016 έως και τα μέσα Μαρτίου 2017.

Πολίτες είχαν ακούσει σε ρεπορτάζ στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο ότι οι λογαριασμοί θα έρχονταν «φουσκωμένοι» αλλά πραγματικά αυτό που αντικρίζουν ανοίγοντας τους λογαριασμούς ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Η ΔΕΗ φαίνεται να μην κατανοεί πως έχει η κατάσταση με την οικονομική κρίση και σε όσους καταναλωτές έχουν ξεπεράσει το όριο των 2000 κιλοβατωρών kWh, η ΔΕΗ μοιάζει σαν να τους τιμωρεί χρεώνοντάς τους ένα σωρό επιπλέον πράγματα.

Πατρινοί κάτοικοι πολυκατοικιών της Πάτρας το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2017 που μόλις είχαν λάβει τους λογαριασμούς είχαν κατέβει έντρομοι στα κουτιά του ηλεκτρικού ρεύματος και τσέκαραν τις κιλοβατώρες.

Πολλοί αναρωτιούνταν τι ήταν οι άλλες χρεώσεις ενώ η λήξη προθεσμίας πληρωμής είναι μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, λίγο πριν το Πάσχα.

Οι λογαριασμοί που αποστέλλονται, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 400, 500 και πλέον ευρώ και φυσικά μιλάμε για οικιακά τιμολόγια. Πατρινός που για χίλια ευρώ χρέος είδε μία ωραία πρωία να του έχουν κόψει απροειδοποίητα το ρεύμα από τη ΔΕΗ, ο οποίος φρόντισε στη συνέχεια, πλήρωσε και το επανασύνδεσε, κουνούσε με απελπισία το κεφάλι του βλέποντας τον τεράστιο λογαριασμό και μονολογούσε πως δεν θα τα καταφέρει και θα κινδυνεύσει να του ξανακόψουν το ρεύμα. Άλλοι κρατούσαν στο ένα χέρι το λογαριασμό που άγγιζε τα 500 ευρώ – εκκαθαριστικός και στο άλλο διαφημιστικά άλλων εταιρειών που κάνουν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας/ρεύματος.

Είναι γεγονός πως στην αξία του ρεύματος που μπορεί για παράδειγμα να είναι στα σχεδόν 300 ευρώ, «κολλάνε» ένα σωρό άλλες χρεώσεις όπως για τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) – ΔΕΔΔΗΕ (άλλα περίπου 70 με 80 ευρώ), για ΥΚΩ (Νησιά, κοινωνικό τιμολόγιο, πολύτεκνοι) –ποσό που υπερβαίνει τα 100 ευρώ και για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας άλλα 70 και ευρώ (αυτή η χρέωση έχει να κάνει όπως προείπαμε στην περίπτωση που οι κιλοβατώρες ξεπερνούν τις 2.000!).

Σε όλα τα παραπάνω προστίθενται το ΦΠΑ και το ποσό χρεώσεων του Δήμου και της ΕΡΤ. Τα δύο τελευταία μαζί δεν είναι διόλου αμελητέα και φτάνουν τα 40-41 ευρώ. Υπάρχουν και διάφορα άλλα όπως ειδικό Τέλος 5% και φυσικά ο λογαριασμός που έρχεται στο σπίτι μόνο ίλιγγο προκαλεί. Όπως αναμένεται οι ήδη μεγάλες ουρές καταναλωτών που σπεύδουν για ρύθμιση, θα αυξηθούν κι άλλο όπως και η ταλαιπωρία του κόσμου και από την άλλη έχεις τη ΔΕΗ να παραπονιέται για το έλλειμμα της και τους χιλιάδες ανεξόφλητους λογαριασμούς.

*Και κάτι τελευταίο και "πρωτόγνωρο". Έχουν μπει χρεώσεις υπέρ κοινωνικού τιμολογίου/πολύτεκνων/νησιών σε ανθρώπους που ήδη έχουν κοινωνικό τιμολόγιο ή είναι οι ίδιοι πολύτεκνοι! Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις