Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

O Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστήμιο Πατρών απαντά για το «πιο ψυχρό Πάσχα όλων των εποχών»

O Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της...
Βγενόπουλος Φάνης

Κάθε χρόνο τα ίδια…

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σε σάιτ, ότι το Πάσχα του 2017 θα είναι «το ψυχρότερο των τελευταίων δέκα ετών με χιόνια και καταιγίδες». Φέτος το Πάσχα είναι αρκετά νωρίς, στις 16 Απριλίου, γεγονός που δίνει μια αληθοφάνεια στον ισχυρισμό περί ψυχρού Πάσχα.

Το thebest.gr, απευθύνθηκε στον Διευθυντή του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστήμιο Πατρών, Αναπληρωτή Καθηγητή Ανδρέα Καζαντζίδη, για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει και με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία.

Φυσικά, απάντηση δεν πήραμε για το τι καιρό θα κάνει στις 16 Απριλίου, αφού όπως μας εξήγησε ο κ. Καζαντζίδης, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει πρόβλεψη για τον καιρό του Πάσχα, καθώς η μετεωρολογία δεν μπορεί να κάνει τόσο μακροχρόνια πρόβλεψη. Και το θέμα τελειώνει, επιστημονικά τουλάχιστον, εδώ.

Όσο για τα δημοσιεύματα ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, μας παρέπεμψε στην ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, η οποία ξεσκεπάζει κάθε λογής ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνονται πριν από το Πάσχα, τέτοιου είδους αναρτήσεις, τις οποίες η ιστοσελίδα τις συμπεριλαμβάνει στις ψευδείς και κινδυνολογικές «ειδήσεις».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «οι μακροχρόνιες προβλέψεις είναι σε εντελώς πειραματικό στάδιο, δεν είναι καθόλου σίγουρες και αλλάζουν συνεχώς».

Ανάλογα δημοσιεύματα, έχουν παρατηρηθεί και καθώς πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, όπου υπάρχουν προβλέψεις για το «θερμότερο καλοκαίρι όλων των εποχών», κτλ.

Φυσικά, ούτε αυτές επαληθεύονται…

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα ellinikahoaxes.gr, σε περίπτωση που τυχαία πετύχει έστω και στο ελάχιστο την πρόβλεψη για άσχημο καιρό θα το κάνει διαφήμιση και σε αντίθετη περίπτωση που θα αλλάξουν τα δεδομένα, θα ανεβάσει νέα άρθρα που θα αναιρούν τα παλιότερα…

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το δημοσίευμα της ιστοσελίδας εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις