Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βραχναίικα: Hμερίδα για τις προκλήσεις του παιδιού, από τον Σύλλογο Διδασκόντων, Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου

Βραχναίικα: Hμερίδα για τις προκλήσεις τ...

Με θέμα: «Το Παιδί αντιμέτωπο με τις Προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βραχναιίκων διοργανώνουν την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Το Παιδί αντιμέτωπο με τις Προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος». Αναλυτικά η πρόσκληση της εκδήλωσης:

«Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κ.κ. Αγγελική Ψαρράκου,  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Αικατερίνη Δάρρα, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής και Νικόλαος Μάνεσης, Σχολικός Σύμβουλος, Δρ. Πανεπ. Πατρών.

Η κ. Ψαρράκου θα αναπτύξει στην ομιλία της με θέμα: «Η Οδύσσεια της σύγχρονης Οικογένειας. Το Ταξίδι…», θα αναφερθεί στις συνθήκες που δυσκολεύουν σήμερα την Οικογένεια, οι οποίες επιβάλλουν να ορίσουμε με «φυσικό» τρόπο την παιδική ηλικία και να διαφοροποιήσουμε στερεότυπα και αντιλήψεις μας για και την ανατροφή των παιδιών.

Ποιος είμαι; (αυτογνωσία)  Πόσος είμαι; (αυτοεκτίμηση) Για τί είμαι; (αυτοπραγμάτωση) είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε πρώτα οι γονείς κι έπειτα τα παιδιά. Το ταξίδι της Οικογένειας είναι δύσκολο, περιπετειώδες, αλλά και γεμάτο συναισθήματα…

Η κ. Δάρρα στην ομιλία της με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» θα αναφερθεί καταρχήν στις υπηρεσίες και χρήσεις του διαδικτύου και το ρόλο του τη σημερινή εποχή καθώς και τα οφέλη από την ορθολογική χρήση του.

Επίσης θα αναδείξει πιθανούς κινδύνους από την χωρίς προσοχή έκθεση των παιδιών στα κοινωνικά δίκτυα, το ζήτημα του εθισμού και τρόπους προσέγγισης του ζητήματος από τους γονείς, καθώς και αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Ο κ. Μάνεσηςθα παρουσιάσειτο θέμα: «Η Συναισθηματική Παιδεία και ο ρόλος της Οικογένειας». Θα αναφερθεί στη φροντίδα των γονέων για τη συναισθηματική «υγεία» και «παιδεία» των παιδιώντους, η οποία αφορά στην επίγνωση των συναισθημάτων των παιδιών, την παροχή ευκαιριών εκδήλωσης του συναισθήματος, την ακρόαση με ενσυναίσθηση και την αναγνώριση των συναισθημάτων των παιδιών, την έκφραση των συναισθημάτων, τον καθορισμό ορίων και τη βοήθεια για την επίλυση προβλημάτων.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράρτημα του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων θα λειτουργήσει στα Βραχναίϊκα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις