Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Επιτέλους στην...βάση μας!

Επιτέλους στην...βάση μας!

Του Τάκη Γεωργακόπουλου

Τα 9 χρόνια καθυστερήσεων και αναμονής ας ξεχαστούν, μπροστά στα τόσα χρόνια δράσης και προσφοράς που ξανοίγονται μπροστά μας

Ας μου επιτραπεί ένα μικρό σχόλιο σε όσα διαβάζω για την μεταφορά των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στο κεντρικό κτίριο, μιάς και από το 1999 ως το 2015 (που τοποθετήθηκα αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ) υπηρέτησα το νοσοκομείο εκτός από γιατρός της ΜΕΘ και σε διάφορες θέσεις ευθύνης (Επιστημονικό συμβούλιο, Αιρετός εκπρόσωπος γιατρών στο Δ.Σ., Επιτροπή φαρμάκων, Μέλος της Τριμελούς Επιτροπής και του ΔΣ της ΕΙΝΑ) και φυσικά παραμένω γιατρός του Νοσοκομείου.

Από τον Ιούνιο του 2008 που έγινε ο σεισμός, πέρασαν περίπου 9 χρόνια ως σήμερα κι ας είχαμε την υπόσχεση από τον τότε υπουργό υγείας Δ. Αβραμόπουλο, στα σκαλάκια του κεντρικού κτιρίου, ότι ''είναι ευκαιρία το Νοσοκομείο ως τον Σεπτέμβρη να γίνει καλύτερο απ'ότι ήταν''... Ο κ. Αβραμόπουλος προφανώς εννοούσε τον Σεπτέμβρη του 2008, αλλά πέρασαν τόσοι Σεπτέμβρηδες.....

Όλοι θυμόμαστε τι έγινε τότε.

- Εκκένωση του σεισμόπληκτου κτιρίου τρεις μέρες μετά τον σεισμό!

- Διαμελισμός των κλινικών και μεταφορά κάποιων από αυτές και στο κτίριο του ΠΠΝΠ σε συνθήκες...εκστρατείας ως το 2011.

- Βάψιμο του κεντρικού κτιρίου που είχε πληγεί από τον σεισμό, πρόχειρο, αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ που ξέφτισε μέσα σε λίγες μέρες.

- Διχογνωμία αν το κτίριο θα έπρεπε να κατεδαφιστεί ή να υποστηριχτεί η θεμελιώσή του με την μέθοδο ''γκανάϊ'' όπως λέγανε οι τεχνικοί.

- Αντιπαραθέσεις με την τότε ΔΕΠΑΝΟΜ αφού ήταν σε εξέλιξη και η κατασκευή του νέου διόροφου κτιρίου (που είχε προβλεφτεί...τριώροφο!).

- Έλλειψη πρόβλεψης στα αρχικά σχέδια, για την μεταφορά και του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος ως Πνευμονολογική κλινική.

Το έργο σήμερα ολοκληρώθηκε και καλό είναι, κανείς να μην διεκδικεί την...''πατρότητα'' της ολοκλήρωσης του. Ιδίως εκείνοι που από την αρχή και για αρκετά χρόνια ''ευλογούσαν τα γένια'' των τότε κυβερνώντων που είχαν υποσχεθεί άμεση αποκατάσταση.

Επιτέλους βρεθήκαμε στην...βάση μας! Από εδώ κι εμπρός πρέπει όλοι να εργαστουν προκειμένου το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών να αποτελέσει τον δεύτερο ενιαίο υγειονομικό πόλο της Πάτρας και της Αχαϊας, να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό σε όλους τους τομείς, να εξοπλιστεί με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή σε βιοϊατρική τεχνολογία προκειμένου να ανταποκρίνεται με ασφάλεια στις καθημερινές ανάγκες των νοσηλευομένων αλλά και στις έκτακτες ανάγκες παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, επίσης με ασφάλεια, κατά τις εφημερίες.

Διότι το πλέον σημαντικό είναι, να ασκείται η ιατρική με ασφάλεια και σε συνθήκες ασφάλειας για το προσωπικό, προκειμένου να απολαμβάνουν και οι ασθενείς ασφαλείς υπηρεσίες, εξέτασης, διάγνωσης, νοσηλείας.

Τα 9 χρόνια καθυστερήσεων και αναμονής ας ξεχαστούν μπροστά στα τόσα χρόνια δράσης και προσφοράς που ξανοίγονται μπροστά μας. Θεωρώ ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών μπαίνει πλέον σε νέα εποχή κι αυτό πρέπει όλοι να το αξιοποιήσουμε.

ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γιατρός ΜΕΘ στο Γ. Ν. Πατρών ''Άγιος Ανδρέας''

Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις