Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η μάχη της Κλείσοβας: Εντυπωσιακές εικόνες από την αναπαράσταση - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Η μάχη της Κλείσοβας: Εντυπωσιακές εικόν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Το thebest.gr ηταν εκεί

Η επική Μάχη της Κλείσοβας, που έγινε ανήμερα της 25ης Μαρτίου 1826, αναβίωσε την Κυριακή 26 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Λιάρος». Εκατοντάδες Μεσολογγίτες παρακολούθησαν από κοντά τις εντυπωσιακές μάχες και την αναπαράσταση μιας μάχης που υποχρέωσε σε χιλιάδες νεκρούς από τη στρατιά των Τούρκων και των Αιγύπτιων που κινήθηκαν κατά του Μεσολογγίου και του οχυρού της Κλείσοβας.

Το thebest.gr ήταν εκεί και κατέγραψε τις εντυπωσιακές εικόνες. Η αναπαράσταση τα είχε όλα. Κανόνια, βάρκες για το πέρασμα στη νησίδα, παραδοσιακές φορεσιές των ελλήνων, των τούρκων και των αιγύπτιων της εποχής, ακόμη και όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε εκείνη τη μάχη!

Μια χούφτα η Φρουρά της Κλείσοβας. 131 παλικάρια. Κι όμως κατάφερε το ακατόρθωτο, απέκρουσε όλες τις επιθέσεις και τελικά κατανίκησε χιλιάδες Τούρκους και Αιγύπτιους που με αλλεπάλληλες εφόδους προσπαθούσαν χωρίς τύχη να καταλάβουν τη νησίδα. Η θάλασσα γέμισε πτώματα. Τόσα πολλά που κρύφτηκε το νερό.

Η θαλλάσια περιοχή αριστερά της νησίδας, για το λόγο αυτό, ονομάστηκε "νεκρή".

Ήταν μια ιστορική νίκη που δυστυχώς έμεινε ανεκμετάλλευτη από τη Φρουρά της Πόλης αφού λίγες ημέρες μετά αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την Ηρωική της Έξοδο…

Η 3η Αναπαράσταση της Μάχης Της Κλείσοβας  έκλεισε με επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Κλείσοβας.

Η χθεσινή εκδήλωση, που οφείλεται σε πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου «Λιάρος»υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσολογγίου με την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου κ.Νίκου Καραπάνου και του Πνευματικού Κέντρου  , ανέδειξε μια ακόμη πτυχή  της Ιστορίας της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Να σημειωθεί ότι φέτος πραγματοποιήθηκε τηλεοπτική παραγωγή και σε λίγες ημέρες θα προβληθεί η Αναπαράσταση από το Ionian το οποίο ήταν και ο χορηγός επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture