Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φέτελ: "Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς"

Φέτελ: "Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς"

Επτέλους νίκη για την Ferrari

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, ήταν ο θριαμβευτής του εναρκτήριου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στην πίστα «Αλμπερτ Παρκ» της Μελβούρνης. Αν και εκκίνησε από την 2η θέση ο Γερμανός κατάφερε να πανηγυρίσει την 43η νίκη του, αφήνοντας πίσω του τους δύο «πιλότους» της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον (ξεκίνησε από την pole position) και Βάλτερι Μπότας.

Η σημερινή νίκη ήταν η 4η του Φέτελ με την Ferrari και πρώτη μετά το γκραν πρι της Σινγκαπούρης τον Σεπτέμβριο του 2015. Η νίκη στη Μελβούρνη δίνει ώθηση στη διάσημη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία φέτος θέλει να σπάσει την κυριαρχία της Mercedes, για να βρεθεί ξανά, μετά από χρόνια, στην κορυφή.

Ο Φέτελ, που πέτυχε την 43η νίκη της καριέρας του, δήλωσε αισιόδοξος: «Είναι απίστευτο! Ήταν ένας φανταστικός αγώνας, ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν. Όλη η ομάδα δουλεύει πολύ, πολύ σκληρά, οι μηχανικοί μας δεν κοιμήθηκαν πολύ, ούτε εδώ, ούτε πίσω στο εργοστάσιο. Το μονοθέσιό μας αποδίδει πολύ καλά και είναι φοβερό στην οδήγηση», δήλωσε ο 29χρονος Γερμανός πιλότος και συμπλήρωσε για τον τίτλο:

«Κάτι τέτοιο είναι ακόμα πολύ, πολύ μακριά. Προς το παρόν πετάμε στα ουράνια, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ήταν ένας δύσκολος χειμώνας αλλά η σεζόν ξεκίνησε με έναν απίστευτο αγώνα και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια.»

Από την πλευρά ο Λιούις Χάμιλτον δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και παραδέχθηκε πως του στοίχισε η επιλογή να μπει στα «pit» για αλλαγή ελαστικών μόλις στον 17ο γύρο: Είχαμε προβλήματα με τα ελαστικά.

Είχαμε θέματα με την πρόσφυση από το ξεκίνημα και ότι κι αν έκανα, ο Φέτελ είχε απάντηση, σημειώνοντας καλύτερους χρόνους. Τα ελαστικά μου άρχισαν να υπερθερμαίνονται και έτσι είχα χάσει εντελώς πρόσφυση. Επρεπε να αλλάξω ελαστικά. Απλά μετά κόλλησα στην κίνηση και έχασα πολύτιμο χρόνο. Ηταν ατυχές αλλά έτσι είναι οι αγώνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φόρμουλα 1: Πρώτη πολ ποζίσιον στην σεζόν για τον Φέτελ

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports