Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτοί είναι οι «μνηστήρες» του Πατρινού Αρτέμη Σώρρα - Ο διάδοχος θα "κληρονομήσει" μια οργάνωση με χιλιάδες μέλη

Αυτοί είναι οι «μνηστήρες» του Πατρινού ...

Νέα δεδομένα για τους οπαδούς του

Το θέμα της διαδοχής του Αρτέμη Σώρρα από την αρχηγία της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», άνοιξε μετά από την καταδίκη και την εξαφάνιση του ιδρυτή της και διαχειριστή των περίφημων 600 δισεκατομμυρίων. Η οργάνωση διαθέτει 250 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Πάτρας, με χιλιάδες μέλη οι οποίοι ορκίστηκαν στο όνομα της «συμπαντικής συνειδητότητας» τυφλή πίστη στο αφήγημα της ύπαρξης των δισεκατομμυρίων που θα ξεχρεώσουν τους Έλληνες και θα σώσουν τη χώρα…

Όταν μάλιστα, ο Αρτέμης Σώρρας έχει δηλώσει, πριν εξαφανιστεί, ότι η «Ελλήνων Συνέλευσις»  θα κατέβει στις εκλογές, η «προίκα» των χιλιάδων πιστών, αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για τους επίδοξους μνηστήρες…

Το καταστατικό της «Ελλήνων Συνέλευσις» προβλέπει ούτως ή άλλως την αλλαγή προέδρου για διάφορες αιτίες μεταξύ των οποίων και μια δικαστική απόφαση. «Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι είτε φυσικό πρόσωπο με ελληνική/κυπριακή ιθαγένεια (εξ αίματος και DNA) που όχι μόνο θα είναι ελληνικά ομιλών, αλλά θα πρέπει να είναι κάποιος που μόνο θα σκέφτεται, θα σχεδιάζει, έχει πρόθεση και θα δημιουργεί στοχευμένη στρατηγική για να εξασφαλίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και του Ελληνισμού στο παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει. Και αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος για τη διαδοχή μπορεί να ανοίξει και ότι η οργάνωση δεν θα διαλυθεί αν απομακρυνθεί ο αρχηγός της.

Η εφημερίδα «Εθνος» παρουσιάζει τους επίδοξους μνηστήρες του Αρτέμη Σώρρα που θα μπορούσαν θεωρητικά να πάρουν τη θέση του στην οργάνωση αν προέκυπτε ένα τέτοιο θέμ;.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο μόνος τρόπος για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα είναι να δει κάποιος προσεκτικά τη δραστηριότητα της οργάνωσης, ποιοι βρίσκονται δίπλα στον αρχηγό και μπορούν να χαρακτηριστούν «υπαρχηγοί», ποιοι μιλούν αντ' αυτού εκπροσωπώντας το «κόμμα», αλλά και τι συμβαίνει στη δραστηριότητα των μελών στο Facebook. Εκεί φαίνεται ποιοι είναι οι φανατικότεροι, οι πιο οργανωτικοί και όσοι, μέσω των επαναδημοσιεύσεων, έχουν κύρος και χαίρουν εκτίμησης από τα υπόλοιπα μέλη.

Με αυτά τα δεδομένα, τέσσερα πρόσωπα φαίνεται να ξεχωρίζουν.

Το «νούμερο 2»
Ο πρώτος είναι ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος είναι ο γενικός γραμματέας της «Ελλήνων Συνέλευσις» και για πολλούς ο «νούμερο 2» της. Οι πιο παρατηρητικοί τον βλέπουν στο πλευρό του αρχηγού σε κάθε ευκαιρία, από την πρόσφατη ορκωμοσία στην Ακρόπολη μέχρι τα διαγγέλματά του που βιντεοσκοπούνται και ανεβαίνουν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Το γεγονός ότι ήταν αυτός που άνοιξε -έστω αν στη συνέχεια το έκλεισε ξανά- το θέμα της διαδοχής του στην περίπτωση που μπει στη φυλακή ή χάσει τα πολιτικά δικαιώματά του δείχνει ότι στο μυαλό του υπάρχει η επόμενη μέρα ακόμα και χωρίς τον Αρτέμη Σώρρα. Ούτως ή άλλως ο ρόλος του είναι αναβαθμισμένος, αφού συχνά εκπροσωπεί την οργάνωση σε εκπομπές με πανελλαδική εμβέλεια.

Στις παρεμβάσεις του, ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος εμφανίζεται περισσότερο «θεσμικός» σε σχέση με άλλα μέλη της οργάνωσης. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι περισσότερο εκλεπτυσμένη και αποφεύγει να χρησιμοποιεί αγοραίες εκφράσεις όπως κάνει συνεχώς ο Σώρρας. «Αφήνουμε στην κρίση των Ελλήνων πολιτών τη σημερινή δικαστική απόφαση κατά του Αρτέμη Σώρρα σε ποινή φυλάκισης 8 ετών για μια οικονομική διαφορά 42.000 ευρώ με τον πρώην δικηγόρο του και κουμπάρο του. Η απόφαση αυτή, ενώ αφορά προσωπική του υπόθεση είναι καταφανές ότι πρόκειται για αποτέλεσμα πολιτικής ώσμωσης εξαιτίας της δράσης του Αρτέμη Σώρρα και του φορέα Ελλήνων Συνέλευσις» έγραψε στο Facebook.

Σε ένα άλλο κείμενό του υμνεί τους προγόνους των Ελλήνων και στη συνέχεια γράφει: «Ο "εκλεκτός" περιούσιος λαός κατάφερε σε 1.600 χρόνια να συγγράψει μόνο ένα βιβλίο από περίπου 25 συγγραφείς την αποκαλούμενη "Αγία Γραφή", με αποκλειστικό κήρυγμα τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.

O Βασίλης Θεοδωρόπουλος. Φωτογραφία από το ethnos.gr

O Βασίλης Θεοδωρόπουλος. Φωτογραφία από ...

O Βασίλης Θεοδωρόπουλος. Φωτογραφία από το ethnos.gr

Η «τεχνοκράτισσα»
Η Βίκυ Χαραλάμπους είναι η διευθύνουσα σύμβουλος και μοιάζει με την τεχνοκράτισσα της οργάνωσης. Με τις αναρτήσεις της αναλύει τα πολιτικά, νομικά και οικονομικά ζητήματα που έχουν σχέση με τα τρισεκατομμύρια δολάρια τα οποία ανήκουν στους «Ελληνες αυτόχθονες ιθαγενείς».

Οσα γράφει δεν βγάζουν πάντα νόημα, όπως για παράδειγμα η ανάρτησή της που συνδέει τη συνθήκη Σένγκεν με την ανάληψη της προεδρίας της Βουλής από την Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου. Πάντως, η αύρα της σοφής της οργάνωσης έχει πείσει και τα κείμενά της είναι τα δημοφιλέστερα μεταξύ των οπαδών της οργάνωσης, αν κρίνει κάποιος από το πόσο μοιράζονται στο Facebook.

Αν και είναι παλιά συνεργάτιδα του Αρτέμη Σώρρα, η Βίκυ Χαραλάμπους δεν εμφανίζεται συχνά στο πλευρό του, και σίγουρα λιγότερο από όσο ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος.Πιστή στην άποψη του Σώρρα ότι η σημερινή Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι παρά μια ιδιωτική εταιρεία και όχι το αληθινό κράτος μας, η Βίκυ Χαραλάμπους βλέπει παντού εχθρούς, που κάνουν ανήκουστα πράγματα στην ψυχή και στο σώμα των «Ελλάνιων».

Η Βίκυ Χαραλάμπους. Φωτογραφία από το ethnos.gr

Η Βίκυ Χαραλάμπους. Φωτογραφία από το ethnos.gr

Η Βίκυ Χαραλάμπους. Φωτογραφία από το ethnos.gr

Σε τοπικό επίπεδο ξεχωρίζουν πρόεδροι των οργανώσεων της «Ελλήνων Συνέλευσις» οι οποίοι είναι δραστήριοι και δίνουν τη μάχη με φανατισμό. Κάποιοι το έχουν πάρει τόσο ζεστά ώστε να τους μπλοκάρει το Facebook.

«Με μπλόκαρε το φέισμπουκ γιατί έριξα 2500 κοινοποιήσεις σε 3 μέρες. Δε μπορώ να καταλάβω που βρίσκουν το λάθος. Αντί να διαμαρτύρεται το ποντίκι και το λαπτοπ μου διαμαρτύρεται το φέισμπουκ. Σοβαρευτείτε λίγο ρε» έγραψε στις 3 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της οργάνωσης της Τρίπολης, Ηλίας Μπασακιώτης.

Ο Ηλίας Μπασακιώτης ήταν αυτός που πριν από λίγους μήνες οργάνωσε την εκδήλωση στην Τρίπολη, στην οποία ο Αρτέμης Σώρρας μίλησε σε μια κατάμεστη αίθουσα. Ηταν εκείνη η ημέρα που όλοι συνειδητοποίησαν ότι είχε αποκτήσει σεβαστό αριθμό οπαδών σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ε.ΣΥ. Τρίπολης είναι ανερχόμενο στέλεχος της οργάνωσης και θυμώνει όταν οι πολίτες δεν συρρέουν μαζικά στις εφορίες για να καταθέσουν το περίφημο εξώδικο που θα τους απαλλάξει από τα χρέη.

«Ενα ψήφισμα σας ζητήσαμε να υπογράψετε, μια εντολή πληρωμής να καταθέσετε στην εφορία και να γραφτείτε στον πολιτικό φορέα για να κατέβουμε σε εθνοσυνέλευση και να κάνουμε κάθε άσκηση κυριαρχίας με βάση το παγκόσμιο δίκαιο των αυτόχθονων πληθυσμών. Και κολώσατε και το σκέφτεστε ακόμη. Φανταστείτε να σας ζητάγαμε να κάνετε ό,τι έκαναν οι τύποι με τους κόκκινους χιτώνες και τις ασπίδες με το Λ» έγραψε στο Facebook.

Το ίδιο δραστήριος είναι και ο πρόεδρος της Ε.ΣΥ. Ρόδου Ευάγγελος Ηρακλείδης. Οι αναρτήσεις του κοινοποιούνται από πολλά μέλη σε όλη την Ελλάδα.

Ο Ευάγγελος Ηρακλείδης. Φωτογραφία από το ethnos.gr

Ο Ευάγγελος Ηρακλείδης. Φωτογραφία από τ...

Ο Ευάγγελος Ηρακλείδης. Φωτογραφία από το ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις