Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χιλιάδες Αθηναίοι στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χιλιάδες Αθηναίοι στην παρέλαση για την ...

Οι ένστολοι όλων των όπλων κέρδισαν το χειροκρότημα

Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν στην Αθήνα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, ημέρας της εθνικής παλιγγενεσίας αλλά και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος αλλά και κατά μήκος του χώρου διεξαγωγής της και χειροκρότησε θερμά όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που παρήλασαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και ακολούθησαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Πάνω από το χώρο πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων και των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ ιδιαίτερα επιβλητική ήταν η παρουσία των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

Για άλλη μια χρονιά το ιδιαίτερο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν οι εύζωνοι, τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές - και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημα τους. Σε ακριβείς σχηματισμούς παρήλασαν και τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των 4 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων Ασφαλείας.

Το «παρών» για δεύτερη φορά έδωσαν και οι Εθνοφύλακες. Επρόκειτο για ένα τάγμα εθνοφυλάκων από τη Ρόδο, η εμφάνιση των οποίων εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης για την ανακήρυξη του 2017 ως «έτους εθνοφυλάκων και εφέδρων» που περιλαμβάνει σειρά ενεργειών για τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης τους. Υπενθυμίζεται ότι το 2015 είχαν παρελάσει Εθνοφύλακες από τον Έβρο και τα Δωδεκάνησα.

Την παρέλαση άνοιξαν, όπως προαναφέρθηκε, οι ανάπηροι πολέμου και ακολούθησαν οι αδελφές νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα, διοικητή της στρατιωτικής σχολής Ευελπιδων, υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, για το άρτιο της παρέλασης και στη συνέχεια πήγε κοντά στους αναπήρους πολέμους με τους οποίους είχε σε πολύ θερμό κλίμα ολιγόλεπτες συνομιλίες. Ανταλλαγή ευχών είχε και με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την εξέδρα των επισήμων την στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη διπλωματικών αποστολών κ.α.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε ανάκρουση εμβατηρίου και του Εθνικού Ύμνου και στη συνέχεια επιθεώρησε το τιμητικό άγημα των Τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθως ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε την παρευρισκόμενη πολιτική, θρησκευτική, δικαστική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμου, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις