Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ από την άφιξη των Δαφνοδρόμων στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού στα Ψηλαλώνια

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ από την άφιξη των Δαφνοδρόμ...

Τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση

Οι Δαφνοδρόμοι έφτασαν πριν τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2017, στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα και κατέθεσαν όπως είναι το τελετουργικό, στεφάνι στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Οι δρομείς του αγώνα «Δρόμος Θυσίας» που είναι αφιερωμένος στους πεσόντες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, διεξάγεται κάθε χρόνο με επιτυχία και η άφιξη των Δαφνοδρόμων προκαλεί πάντα ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση. Το σημείο εκκίνησης και του φετινού Δρόμου Θυσίας ήταν η ιστορική ιερά μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα όπου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όρκισε τους αγωνιστές και φυλάσσεται το Λάβαρο της Επανάστασης ενώ η κατάληξη και σημείο τερματισμού του Αγώνα ήταν η πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα.

Τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και ιερείς ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή. Το παρών έδωσε και η Μπάντα του Δήμου Πατρέων. Η όλη τελετή στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων ολοκληρώθηκε με την απονομή των μεταλλίων  και διακρίσεων στους αθλητές που πήραν μέρος στον φετινό Δρόμο Θυσίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις