Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ για την πρόληψη συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο, στη νοηματική

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ για την πρόληψη συμπεριφ...

Μία πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου ασφαλούς διαδικτύου

To Ελληνικό Κέντρο ασφαλούς διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ένωσε τις δυνάμεις του με το Ελληνικό Ινστιτούτο νοηματικής γλώσσας σε μία ενημερωτική προσπάθεια στη νοηματική γλώσσα, για το πρόβλημα του εθισμού στο διαδίκτυο.

Οι φορείς αυτοί λοιπόν δημιούργησαν ένα βίντεο-οδηγό που  απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και μέσω του οποίου γίνεται αναφορά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση  συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει διαπιστωθεί και επιστημονικά (Barak & Sandovsky 2008), ότι οι κωφοί σπαταλούν περισσότερο χρόνο στη χρήση του διαδικτύου από τους ακούοντες συνομήλικούς τους.

Το βίντεο όπως προείπαμε, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και του Ελληνικού Ινστιτούτου Νοηματικής Γλώσσας «Γέφυρες Επικοινωνίας» σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των κινδύνων του διαδικτύου στη νοηματική γλώσσα.

Υπάρχει μάλιστα και ειδική Γραμμή Βοήθειας Help-line. Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ είναι η Παρασκευή Φραγκοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις