Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Πέντε πολιτιστικές προτάσεις για την ημέρα της 25ης Μαρτίου

Πάτρα: Πέντε πολιτιστικές προτάσεις για ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το thebest.gr προτείνει

Πολλές οι πολιτιστικές επιλογές που έχουν οι Πατρινοί το Σάββατο 25 Μαρτίου, ημέρα αργίας λόγω της Εθνικής μας επετείου. Το thebest.gr προτείνει για την ημέρα παραστάσεις, βιβλιοπαρουσίαση, έκθεση ζωγραφικής και θέατρο σκιών.

Οι ομάδες κουκλοθεάτρου και θεάτρου δρόμου«ΠΛΑΓΓΟΝΕΣ» και «ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣεξι» σε συνεργασία με το θέατρο act  παρουσιάζουν για πρώτη φορά την παράσταση: «Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη» Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00 στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65) έως τις 9 Απριλίου.

Μια καινούργια παράσταση κουκλοθεάτρου βασισμένη στο πρωτότυπο παραμύθι της Μαρίας Βάρσου με ξεχωριστές κούκλες και κατασκευές ειδικά φτιαγμένες για την παράσταση κι ένα μοναδικό διαστημικό σκηνικό.
Περίληψη έργου:
Ο μικρός Καλλίστρατος, κάτοικος Σκοτεινούπολης, ανακαλύπτει μια σημαντική πληροφορία για όλους τους κατοίκους της Σκοτεινούπολης ανάμεσα στους οποίους είναι και η μικρή του αδερφή Νεφέλη. Στην προσπάθειά του να τους σώσει, με τη βοήθεια του καινούργιου του τετράποδου φίλου Ζορό, θα οδηγηθεί σε ένα απρόσμενο ταξίδι στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Επίσης το θέατρο act με πολύ μεγάλη χαρά φιλοξενεί στις 21:30) τη θεατρική παράσταση: Γιαννη Σκαρίμπα - "Το σόλο του Φίγκαρω" με τους Γιάννη Θωμά και Κώστα Θεοδώρου.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο ήρωας του Γιάννη Σκαρίμπα, Αντώνης Σουρούπης, περιφέρεται στους δρόμους της πόλης με οίστρο επί πτερύγων ρεζίλικου παρέα με την παλινδρομική κίνηση της σκέψης του που ξεκινά από τον έξω κόσμο, από αυτά που βλέπει, που ακούει, που οσμίζεται και φτάνει ως το μέσα κόσμο του, στο χαλασμένο του μυαλό, μετά το ντίνγκισμα μιας χορδής που έσπασε άξαφνα από καπνούς, οξειδώσεις, εξατμίσεις... περνώντας στο στάδιο του πολύ λογικός.
Και αυτό το πολύ λογικός σουλατσάρει στα γρανάζια του μυαλού του, με την Λουίζα-Νίνα, τη γυναίκα φωνή και οδηγήτρα. Άνθρωπος χίμαιρα που διασχίζει τους δρόμους με σερνάμενο πόδι, χαρούμενος, ώσπου βρίσκεται κυκλωμένος χωρίς επίστροφή και τραβάει μπροστά για μιά υπόσχεση: το Σόλο του Φίγκαρω και για μιά αναγκαστική αναμόρφωση της πόλης, που ησυχάζει από τα πυροτεχνήματα ενώ αυτός δεν μπορεί να σηκώσει το κεφάλι. Ανατρεπτικός ο λόγος ξεφλουδίζει την ψυχή, ερεθίζει το νου, φτάνει ως τα βαθειά φυλλοκάρδια με το κλειδί- στιλέτο της μουσικής κούκλας Λουίζα-Νίνα θύμα και θύτης.

Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση εικαστικών με τίτλο «Δυαδικότητα».

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως τις 31 Μαρτίου 2017. Αποτελεί μια μεγάλη ομαδική έκθεση με έργα καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Μεσσηνία ενώ συμμετέχουν και τέσσερις εικαστικοί δημιουργοί από την Πάτρα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εξής: Τάσος Βαμβακάς, Stuart Cox, Emma Dolphin, Peter Eastland, Annette Hilbrecht, Απόστολος Θωμόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Παναγιώτης Κυριακάκης, Εύη Λιακέα, Ηλίας Μακρής, Ειρήνη Μπράττη, Dermot Naughton, Αγγελική Πολίτη, Αγγελική Πολυχρόνη, Δημήτρης Ραφτέλης, Κανέλλα Στασινοπούλου, Idun Lisbet Storrud, Παναγιώτης Φ. Τεμπελόπουλος, Άνθη Τομαρά, Μαριάμ Τσακιριάν, Σπυρίδων Φέγγος, Ingrid Weinert, Brigitte Woda-Stabl και Ηλίας Χριστόπουλος.

Οι συμμετέχοντες είναι Έλληνες και ξένοι εικαστικοί. Στην περιοχή της Μεσσηνίας δραστηριοποιείται έντονα μια πραγματικά διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα. Ο καθένας από τους δημιουργούς έχει τα δικά του πολιτιστικά και πολιτισμικά εφόδια, αν και διαφορετικοί, ως ιδιοσυγκρασίες και ως καλλιτέχνες, ζουν ωστόσο στον ίδιο τόπο και πιστεύουν στην σημασία της δημιουργίας και της διαφορετικότητας καθώς και στην ικανότητα της τέχνης να μιλά γι' αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους.

Η παρούσα ομαδική έκθεση των είκοσι τεσσάρων (24) δημιουργών πραγματεύεται το θέμα της δυαδικότητας.

Η Χριστιανική Στέγη Πατρών, με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821, διοργανώνει εκδήλωση,  ανήμερα της Εθνικής Επετείου το Σάββατο 25η  Μαρτίου 2017 και ώρα 18.30 το απόγευμα, με κύριο ομιλητή τον γνωστό συγγραφέα Κωνσταντίνο Χολέβα, πολιτικό επιστήμονα,  ο οποίος θα αναπτύξει  το επίκαιρο θέμα: «Πως θα μιλήσουμε στους νέους για την Ελληνική ιστορία και για το 1821»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα ομιλιών της Χριστιανικής Στέγης Πατρών, στην οδό Παντανάσσης 61, πάνω από την Κορίνθου.

 

Την επετειακή ηρωική παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο ήρωας της Αλαμάνας, Αθανάσιος Διάκος» θα παρουσιάσει το Σάββατο 25η Μαρτίου 2017 και την Κυριακή 26/3 στο «Περί Σκιών» στην οδό Νόρμαν 20, Αγ. Διονύσιος στην Πάτρα και μόνο για τρεις παραστάσεις ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός.

Η παράσταση εντάσσεται στα ηρωικά-πατριωτικά έργα του θεάτρου σκιών βασισμένη στην ιστορία της ένδοξης επανάστασης και στον ήρωα της γέφυρας της Αλαμάνας που θυσίασε τη ζωή του για την Ελλάδα. Πρωταγωνιστής στη σκηνή του «Περί Σκιών» ο οπλαρχηγός Αθανάσιος Διάκος (Μασσαβέτας) που πάντα κοντά του στην εξέγερση και στις νικηφόρες μάχες έχει τον φουστανελά Καραγκιόζη.

Η παράσταση περιγράφει τη ζωή του Διάκου στο μοναστήρι και μετά που βγαίνει στον αγώνα της ένδοξης Ελληνικής Επανάστασης ως αρματολός.

«Πάτε κι' εσείς και' η πίστη σας, μουρτάτες να χαθείτε, Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θέλ΄ αποθάνω....».

Έχουν προγραμματιστεί να δοθούν τρεις (3) παραστάσεις:

Σάββατο 25/3 στις 6:00 το απόγευμα.

Κυριακή 26/3 στις 12:00 το μεσημέρι και στις 6:00 το απόγευμα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture