Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαρία Κυριακοπούλου: "25 Μαρτίου- Οι θυσίες των αγωνιστών δείχνουν το δρόμο για την ελευθερία"

Μαρία Κυριακοπούλου: "25 Μαρτίου- Ο...

Το σχόλιο για την Εθνική επέτειο

Το παρακάτω σχόλιο έκανε η Μαρία Κυριακοπούλου, πρώην βουλευτής με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Όπως αναφέρει:

"Πέρασαν 196 χρόνια απο το μεγάλο ξεσηκωμό του γένους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Υποκλινόμαστε στους αγωνιστές της εθνικής επανάστασης και εμπνεόμαστε από την πίστη των προγόνων μας στα ιδανικά της ελευθερίας-εθνικής και πολιτικής- και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι υπόδουλοι Έλληνες είχαν συνειδητοποιήσει ότι δεν είχαν να περιμένουν τίποτα ουσιαστικό από τους ξένους και έπρεπε να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις

Γι αυτό και η Επανάσταση του 1821 ήταν εθνικοαπελευθερωτική και στηριζόταν στο καθολικό αίτημα της αποτίναξης της Οθωμανικής κυριαρχίας και της ίδρυσης ελληνικού κράτους. Έθεσε τα μεγάλα θέματα, όπως η κατοχύρωση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του κράτους δικαίου, της ισότητας. Η ελευθερία του έθνους ήταν το κοινωνικοπολιτικό αίτημα και το ιδεολογικό στίγμα της επανάστασης του 1821 αποτυπώθηκε στα τρια Συντάγματα της επαναστατικής περιόδου 1822,1823 και 1827.

Η στέρηση της ελευθερίας στα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς ήταν τόσο μεγάλη που αποτυπώθηκε στο "Ελευθερία ή Θάνατος" ή στο "Κάλλιο ναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή" του Ρήγα Φεραίου.
Διδάγματα από τις πράξεις αυτοθυσίας και αντίστασης τόσο απέναντι στον τουρκικό ζυγό όσο και στις προστάτιδες δυνάμεις είναι επίκαιρα διότι ο αγώνας του λαού συνεχίζεται.

Τότε για λευτεριά και σήμερα για την προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας διότι ο ίδιος κατακτητής αμφισβητεί εθνικό μας χώρο και η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή αγώνα για την προστασία και θωράκιση της εθνικής της κυριαρχίας.
Ταυτόχρονα η πατρίδα μας βιώνει το έλλειμμα της Δημοκρατίας μέσα από την επιβαλλόμενη οικονομική υποδούλωση από τους δανειστές.

Οι θυσίες των αγωνιστών δείχνουn το δρόμο της εθνικής λαϊκής ενότητας για να μπορεί ο λαός να ορίσει τη ζωή του, τα δικαιώματά του και την πρόοδο της πατρίδας'.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις