Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση των παιδικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών-ΦΩΤΟ

Μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσ...

"Ένα βιολί διηγείται"...

Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσαν, οι παιδικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών,  σε όλους εμάς που βρεθήκαμε το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου 2017 στο Θέατρο «Απόλλων» και παρακολουθήσαμε την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ένα βιολί διηγείται!».

Μια υπέροχη, ξεχωριστή, εκπαιδευτική, διασκεδαστική παράσταση με ήχους, με μουσική, με χορό, με εικόνες, με κέφι, με νιάτα, με διδάγματα ζωής που καθήλωσε μικρούς και μεγάλους.

Μαζί με το βιολί αρχινήσαμε και εμείς να χαζεύουμε τ’ όργανα που ήταν στημένα στην σκηνή του ιστορικού θεάτρου, να τα εξετάζουμε ένα ένα και να βάνουμε όλη μας την φαντασία για να ανακαλύψουμε όλες τις ιστορίες της ζωής τους, όλα τα ταξίδια τους από το παρελθόν μέχρι το  παρόν...

Κι έτσι γίνηκε....και εμείς και τα παιδιά ανακάλυψαμε, γνώρισαμε και μάθαμε ότι το βιολί συναντήθηκε με όλα τα μουσικά όργανα... κλαρίνο, ντέφι, τσαμπούνα, λαούτο, μπουζούκι, μπαγλαμά, λύρα με νταχαρέ, νταούλι, κεμεντζέ, σαντούρι,  κανονάκι, κιθάρες και μαντολίνα.

 

Ενενήντα ολόκληρους χρόνους ταξίδεψε το βιολί.... Αυτά τα μαγευτικά χρόνια αποτύπωσαν με απόλυτη επιτυχία, χορευτικά οι παιδικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών και μουσικά η πολυμελής ορχήστρα αποτελούμενη από καταξιωμένους μουσικούς, καταφέρνοντας να συνεπάρουν τους θεατές του κατάμεστου θεάτρου σε άλλες εποχές, και σε άλλους τόπους και σε άλλους ήχους!

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τους μουσικούς  που εθελοντικά πλαισίωσαν την παράσταση.

Το παραδοσιακό σχήμα του κ. Δημήτρη Γαλάνη(τραγούδι και τεχνική υποστήριξη της παράστασης) με τους Βασίλη Ζίνγκο(κλαρίνο), Αλέξη Γαλάνη(βιολί – κανονάκι), Γιάννη Γαλάνη(λαούτο), Γιώργο Καραβούλια(κρουστά) και Παναγιώτα Γεωργοπούλου(σαντούρι). Τον κ.Λέκκα Σταμάτη (τραγούδι - κιθάρα) μαζί με τους Γιώργο Γεωργιάδη(μαντολίνο), Ανδρέα Μπένο(κιθάρα) και Σάννυ Πέττα(μαντολίνο). Επίσης, καθοριστική ήταν και η συμβολή του γνωστού μουσικού  κ. Γιάννη Οικονόμου στο ρόλο του βασικού βιολιού μαζί με τους Ελένη Παπαπροκοπίου(λαούτο) και Μαρία Ξύγκα(τραγούδι).  Ενώ δε θα πρέπει να παραλείψουμε τους Σοϊλέ Μανώλη(λύρα – τσαμπούνα), Παπαδόπουλο Γιώργο(κεμεντζέ), Αδαμόπουλο Βασίλη(κρουστά), Φραγκούλη Αλέξη(κρουστά), Σταμόπουλο Χρήστο(μπουζούκι) και Κοπαλά Άκη(τραγούδι).

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η παράσταση «Ένα βιολί διηγείται!» θα επαναληφθεί. Θα ακολουθήσει νέα σχετική ενημέρωση.

 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με γνώμονα πάντα τη νέα γενιά και την παράδοση του ελληνικού μας πολιτισμού, σας αφήνει με ένα μήνυμα γραμμένο σε έναν τοίχο... έτσι για να το βλέπουμε οι μεγάλοι και να μην ξεχνάμε να το λέμε στα παιδιά μας... «Πες στα παιδιά μη σταματήσουν να προσπαθούν τον ουρανό ν’ αγγίξουν».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture