Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρετανία: Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση-Και Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες

Βρετανία: Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέ...

Νέο "χτύπημα" τζιχαντιστών-Φόβοι για νέα επίθεση

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και δύο Έλληνες. Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, οι δύο Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπίτια τους, χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους.

«Οι δύο Έλληνες που δηλώθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία για τη βομβιστική ενέργεια του Λονδίνου είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της χώρας μας στον βρετανικό λαό και τη κυβέρνησή του.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας μιλώντας στη Βουλή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας επίθεσης. Δήλωσε όμως πως "δεν φοβόμαστε" και χαρακτήρισε την επίθεση της Τετάρτης "επίθεση κατά του ελεύθερου κόσμου, εναντίον του βρετανικού λαού". Ευχαρίστησε τους ξένους ηγέτες για τα μηνύματα αλληλεγγύης. Επιβεβαίωσε πως έγιναν επιχειρήσεις της αστυνομίας σε έξι σημεία και πως έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις.

 

 

Με πληροφορίες απο AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις