Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος η επίθεση στο Λονδίνο; Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες- ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος η επί...

Φωτοειδησεογράφος του Ρόιτερς είδε τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους τραυματισμένους

21:57 Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν την πιθανότητα η τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε ένας ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς. Οι βρετανικές αρχές έχουν κάποιες ενδείξεις για την ταυτότητα του δράστη, αλλά χρειάζεται ακόμη να διασταυρώσουν όλες τις λεπτομέρεις, τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν – ανάμεσα τους ο δράστης της επίθεσης και ο αστυνομικός που τον μαχαίρωσε, – ενώ τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση, που η αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατική.

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ένας αστυνομικός της φρουράς του κοινοβουλίου και ένας άνδρας που πιστεύουμε ότι είναι ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μαρκ Ρόουλι, ο ανώτατος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

«Η επίθεση εξαπολύθηκε όταν ένα αυτοκίνητο οδηγήθηκε στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ, χτυπώντας και τραυματίζοντας πεζούς πολίτες, αλλά και τρεις αστυνομικούς που επέστρεφαν από μια τελετή απονομής βραβείων. Το αυτοκίνητο συγκρούστηκε κοντά στο κοινοβούλιο και τουλάχιστον ένας άνδρας, οπλισμένος με ένα μαχαίρι, συνέχισε την επίθεση και προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο της βουλής», πρόσθεσε ο Ρόουλι.

 

20:25 Ο αρχηγός της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δήλωσε πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν στην επίθεση έξω από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου. Όπως τόνισε, ανάμεσα στους νεκρούς πιστεύεται ότι βρίσκεται και ο δράστης της επίθεσης, με τις αρχές να εκτιμούν ότι είναι και ο μοναδικός.

Ένα αυτοκίνητο πέρασε στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ, χτυπώντας πολίτες και αστυνομικούς. Πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις της αστυνομίας συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

 

19:16 Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε γνωστό σήμερα ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στο κτίριο της Βουλής των Κοινοτήτων, έπειτα από μια επίθεση την οποία η Σκότλαντ Γιαρντ περιέγραψε ως τρομοκρατική ενέργεια.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον 10 τραυματίες στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ και θέσαμε πολλά νοσοκομεία σε κατάσταση συναγερμού καθώς συνεχίζουμε να αντιδρούμε σε αυτό το συμβάν», ανέφερε η Πολίν Κρέινμερ, επιχειρησιακή υποδιευθύντρια της υπηρεσίας ασθενοφόρων της βρετανικής πρωτεύουσας, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Νωρίτερα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στο Λονδίνο, αναφέρει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε, ένας φερόμενος ως δράστης τραυματίστηκε από πυρά της αστυνομίας, μία γυναίκα σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα μπροστά στο κοινοβούλιο του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, που αποκλείστηκε, όπως δήλωσε ο Ντέιβιντ Λίντινγκντον, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.

Εκπρόσωπος της Βουλής ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στα μέλη της απαγορεύθηκε η έξοδος προσωρινά εξαιτίας ενός «συμβάντος ασφαλείας». Η συνεδρίασή της ανεστάλη.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι εκλήθη περί τις 14:40 τοπική ώρα (16:40 ώρα Ελλάδας) λόγω ενός «συμβάντος στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ που συνδεόταν με τη χρήση όπλων», και λίγη ώρα αργότερα ανέφερε πως αντιμετωπίζει το συμβάν ως «τρομοκρατική ενέργεια» ώσπου να μπορεί να πει με βεβαιότητα περί τίνος πρόκειται.

Ένα ελικόπτερο των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προσγειώθηκε μπροστά στο κοινοβούλιο λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, δύο άνθρωποι κείτονταν στο έδαφος μπροστά στη Βουλή, στην καρδιά του Λονδίνου.

«Άκουσα καθαρά πυροβολισμούς. Είδα να πέφτει κάποιος ντυμένος στα μαύρα. Νομίζω ήταν αστυνομικός», είπε υπάλληλος της Βουλής των Κοινοτήτων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα έσπευσαν στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στη Βουλή. Η αστυνομία απομάκρυνε το πλήθος από τη γέφυρα τονίζοντας πως η τοποθεσία «δεν είναι ασφαλής».

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι σώα και ασφαλής.

Το BBC μετέδωσε ότι υπήρχε ένα ύποπτο όχημα έξω από το κοινοβούλιο, αλλά η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Εν μέσω πλήρους σύγχυσης, φαινόταν σαν το συμβάν να εκτυλισσόταν σε διάφορες τοποθεσίες, περιλαμβανομένης της γέφυρας του Ουεστμίνστερ, από όπου τουρίστες τραβάνε φωτογραφίες του Μπιγκ Μπεν και άλλων αξιοθέατων.

Εξάλλου δημοσιογράφοι του Ρόιτερς είδαν πολλούς οπλισμένους αστυνομικούς, ανάμεσά τους και κάποιους με ασπίδες, να μπαίνουν στη Βουλή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Λονδίνο, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως παρακολουθεί την «ανησυχητική» κατάσταση.

Το συμβάν στο Λονδίνο εκτυλίχθηκε έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Η Βρετανία βρισκόταν ήδη στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο της κλίμακας συναγερμού των αρχών.

Τον Μάιο του 2013, δύο βρετανοί ισλαμιστές μαχαίρωσαν έναν στρατιώτη, το Λι Ρίγκμπι, σε έναν δρόμο του νοτιοδυτικού Λονδίνου. Τον Ιούλιο του 2005, τέσσερις βρετανοί ισλαμιστές σκότωσαν 52 ανθρώπους σε επιθέσεις στο σύστημα μαζικών μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας. Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση στο Λονδίνο εν καιρώ ειρήνης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στο έδαφος, με κάποιους να αιμορραγούν ακατάσχετα και κατά τα φαινόμενα να μην έχουν τις αισθήσεις τους, δείχνουν φωτογραφίες του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο. Μία από τις φωτογραφίες εικονίζει μια ανθρώπινη σορό κάτω από τους τροχούς ενός λεωφορείου του Λονδίνου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας ένοπλος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας έξω από το κοινοβούλιο, ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, έπειτα από ισχυρούς κρότους και ένας φωτοειδησεογράφος του Ρόιτερς είπε ότι είδε τουλάχιστον 12 τραυματίες.

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι δήλωσε ότι είναι ασφαλής. Δεν διευκρίνισε πού βρισκόταν η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης όταν διαπράχθηκε η επίθεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Νωρίτερα

Δυνατοί κρότοι, παρόμοιοι με εκπυρσοκροτήσεις όπλων, ακούστηκαν έξω από τη Βουλή της Βρετανίας νωρίτερα και δύο άνθρωποι θεάθηκαν να τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες μέσα στον περίβολο του κτιρίου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Ένας ένοπλος φέρεται να σκοτώθηκε, αφού ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από μαχαίρι, κατά τις μέχρι στιγμής συγκεχυμένες πληροφορίες.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο έχουν απαγορευθεί.

Υπάλληλος της Βουλής είδε δύο ανθρώπους τραυματισμένους από σφαίρες, κάτι όμως που η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη.

Φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς είδε τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, πολύ κοντά στο κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου. Τέσσερις είχαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση για ένα περιστατικό ένοπλης βίας. «Κληθήκαμε περί τις 14:40 για ένα περιστατικό στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Αντιμετωπίζεται ως συμβάν ένοπλης βίας—αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία μέσω Twitter.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως είδε τουλάχιστον δώδεκα ένοπλους αστυνομικούς μέσα στο Κοινοβούλιο. Περισσότεροι εισέρχονταν, κρατώντας ασπίδες.

Ένας άνδρας φέρεται ότι σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο από πυρά αστυνομικών, ανέφερε στέλεχος της Βουλής των Κοινοτήτων, η οποία ανέστειλε τις εργασίες της.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι ασφαλής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο σταθμός Ουεστμίνστερ του υπογείου έχει κλείσει κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας.

Δείτε απ' ευθείας εικόνα από το Sky News.

 

Νωρίτερα

Δύο άνθρωποι δέχτηκαν πυρά έξω από το κοινοβούλιο της Βρετανίας και το κτίριο έχει αποκλειστεί, δήλωσε αξιωματούχος του Ουεστμίνστερ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Νοσοκόμοι θεάθηκαν να προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου.

Νωρίτερα ακούστηκαν ισχυροί κρότοι έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί θεάθηκαν να τρέχουν προς την έξοδο της Βουλής.

Φωτοειδησεογράφος του Ρόιτερς είδε τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους τραυματισμένους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στο κοινοβούλιο.

Η Βουλή της Βρετανίας ανέστειλε τις εργασίες της.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δεν έχει κανένα σχόλιο αυτή τη στιγμή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις