Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις ανεξόφλητες κλήσεις – Τι πρέπει να κάνουν όσοι Πατρινοί χρωστούν στο Δήμο

Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει η κυβέρνηση...

Στον «πάγο» χιλιάδες ανεξόφλητες κλήσεις προηγούμενων ετών

Νομοθετική ρύθμιση των οφειλών από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να λυθεί ένα θέμα που βασανίζει χιλιάδες ιδιοκτήτες στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπου εφαρμόζονται συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης. Όπως είχε ανακοινώσει ο τότε υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής η ρύθμιση εντάσσεται σε πολυνομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει κατατεθεί στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή κι αναμένεται να προωθηθεί στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Η νομοθετική ρύθμιση, φαίνεται πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ώστε να ψηφιστεί από τη Βουλή, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή «έως το τέλος Μαρτίου, θα εισαχθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο υπάρχουν ρυθμίσεις για κλήσεις και άλλου είδους οφειλές».

Υπό αυτό το πλαίσιο ο δήμαρχος Πατρέων έδωσε εντολή στις δημοτικές υπηρεσίες να σταματήσουν να στέλνουν ειδοποιητήρια στους δημότες που έχουν ανεξόφλητες κλήσεις.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ανεξόφλητες κλήσεις του 2010 για το Δήμο της Πάτρας, αφορούν σε περίπου 40.000 παραβάσεις συνολικού ύψους 1,660 εκατ. ευρώ, ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν ήδη προετοιμάσει ειδοποιητήρια για ανεξόφλητες κλήσεις των ετών 2011, 2012 και 2013.

Να σημειωθεί ότι πλέον οι δήμοι ελέγχονται για την είσπραξη των εσόδων τους τα τελευταία χρόνια από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κατά συνέπεια θα πρέπει να τα «κυνηγήσουν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος συνέστησε υπομονή στους δημότες που έχουν ανεξόφλητες κλήσεις από παλιότερα έτη, έως ότου ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα.

Επίσης, κάλεσε όσους δημότες έχουν αντιρρήσεις για τα πρόστιμα που τους έχουν επιδοθεί να προσέλθουν στις δημοτικές υπηρεσίες και να υποβάλλουν ένσταση.

Στο εντέλλεστε ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής: «Να αναστείλετε την αποστολή ενημερώσεων που αφορούν κλήσεις – πρόστιμα παρελθόντων ετών, όπως σχεδιάζεται από την υπηρεσία σας.

Για το θέμα αυτό, μετά από συνάντηση και επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών,  υπάρχει η δέσμευση ότι άμεσα, έως το τέλος Μαρτίου, θα εισαχθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο υπάρχουν ρυθμίσεις για κλήσεις και άλλου είδους οφειλές. Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις, απαιτείται άλλου είδους αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, που αφορά δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Τέλος σας υπενθυμίζω ότι είναι εν ισχύ τα υπ’ αρ. 4025/21-9-2016 και 4905/19/11/2015 έγγραφα (αντίγραφα των οποίων σας επισυνάπτουμε). Αυτά που αφορούν στις οφειλές πάνω από 50.000 €, καθώς επίσης η μη αποστολή στην ΔΟΥ βεβαιωμένων καταστάσεων, για τις υπόλοιπες κατηγορίες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις